Sammanfattning

HyperX och Ducky har något olika målgrupper där den förstnämnda erbjuder en del egna tangentbord som inte alls är lika framgångsrika som bolagets hörlurar, trots egna mekaniska brytare. Och det är dessa brytare som används i HyperX x Ducky One 2 Mini, som annars baseras helt och håller på Ducky One 2 Mini som vanligtvis har Cherry-brytare.

Det är värt att nämna att undertecknad framför allt gillar fullstora tangentbord och använder deras besättning tangenter fullt ut också. Övergången till 60 procent-format är rätt kämpigt men för den som är intresserad och behöver ytan som sparas in är det värt tiden det tar.

Hyperx_ducky_one2_mini-1.jpg

Trots dess lilla format behåller det en hel del funktionalitet som hittas i ett fullstort tangentbord, allt kräver bara några fler steg. Den största utmaningen i det är att komma ihåg alla olika knappkombinationer som krävs för att ändra ljussättning, spela in makroslingor, justera FN-knappens placering eller komma åt knappens sekundära funktion.

Jag skulle nästan säga att det är en nackdel men det känns samtidigt något orättvist. Själva funktionaliteten i sig är väldigt bra men det borde finnas något smidigare sätt att presentera den på. I dagsläget måste användare ha manualen nära till hands om det ska spelas in makroslingor eller något annat som inte står beskrivet på tangenterna, såvida du inte har ett superminne det vill säga.

Hyperx_ducky_one2_mini-16.jpg

En av anledningarna till samarbetet mellan bolagen ska vara att båda parterna har en hög standard när det gäller kvalitet, men jag tycker personligen att detta inte riktigt uppnås här. Tangenterna och känslan är det absolut inget fel på, däremot är resten av konstruktionen inte på samma nivå. Den svarta ramen på ovansidan är inte den bästa, men det duger med tanke på hur litet det faktiskt är.

Undersidan är dock i en helt egen liga av dålig plast. När tangentbordet plockades upp ur kartongen kom det som en chock när bordet vändes uppochned, speciellt när undertecknad hade förväntat sig bra byggkvalitet. Som tidigare nämnt ser plasten ut att komma direkt från en billig leksak, men trots det är det dolt på undersidan och bör troligtvis inte störa allt för många.

Hyperx_ducky_one2_mini-17.jpg

När det gäller priset är det inte lika aktuellt att prata om eftersom tangentbordet är slutsålt, men när det var tillgängligt gick det loss på 1 499 kronor. Det är ganska mycket pengar för ett litet tangentbord men skulle vara mer rättfärdigat om konstruktionen höll bättre kvalitet. Tyvärr finns det inte allt för många alternativ då 60 procent-formatet är väldigt nischat och därmed oftast i mindre produktionsvolym.

Tangentbordet tillverkades bara i 3 700 exemplar, trots att enbart brytarna och röda undersidan skiljer den mot ursprungliga One 2 Mini. Skulle HyperX x Ducky One 2 Mini vara intressant finns det fortfarande alternativ med Cherry-brytare istället, som då har vit undersida istället för röd.

Hyperx_ducky_one2_mini-3.jpg

Sammanfattningsvis är HyperX x Ducky One 2 Mini ett rimligt tangentbord i ett litet format, men försöker klämma in så mycket funktionalitet att det blir rörigt att hålla koll på allt. En av huvudpunkterna ska vara hög kvalitet men det faller det ganska snabbt när undersidan påminner om billiga leksaker. Med allt sagt är modellen fortfarande en bra produkt men ha nackdelarna som nämnts i åtanke.

Fördelar

  • Bra skrivkänsla

  • Double-shot-tangenter

  • Jämna stabilisatorer

  • Medföljer en del extratangenter

  • Gott om funktionalitet...

Nackdelar

  • ...som blir lite för mycket att hålla koll på

  • Något för dyr

  • Riktigt billig plast på undersidan

  • Enbart i US-layout (ANSI)

  • Väldigt begränsad upplaga

Pris vid publicering: 1 499 kronor