Test: Syntetiska tester

Utöver spel har redaktionen laddat upp med ett par syntetiska tester, vilka inkluderar favoriten 3DMark Fire Strike samt nyare Superposition från Unigine. Sett till gränssnitt används DirectX 11 för både Fire Strike och Superposition.

Med första siffrorna i handen placeras Asrock RX 5700 Challenger strax ovanför referensmodellen från AMD, vilket inte är helt oväntat då dagens testmodell har en lätt fabriksöverklockning.

Nästa runda i 3DMark är Extreme-läget, vilken sätter upplösningen till 2 560 × 1 440 pixlar men gör ingen större skillnad i ställningen. Asrock RX 5700 Challenger hamnar återigen ovanför referensmodellen med ett fåtal poäng till sin fördel, men har en bit kvar till storebror Radeon RX 5700 XT.

Slutligen handlar det om Unigine Superposition där det är en jämn kamp mellan Asrock RX 5700 Challenger och referensmodellen från AMD, en kamp som den sistnämnda tillslut går vinnande ur. Trots det handlar det om ytterst små marginaler, men med en lättare överklockning på Asrock-modellen borde denna hamna något högre.