Xtrfy K4 RGB TKL – utmärkt och stabilt tangentbord

Tangentbord i tenkeyless-format, helvit och gedigen konstruktion står på menyn när Xtrfy K4 RGB TKL besöker testlabbet.

3. Sammanfattning

Vid första anblick ser Xtrfy K4 RGB TKL ut som ett helt vanligt tangentbord, vilket gör det svårt att sticka ut på marknaden. När tangentbordet väl börjar användas blir det dock mer intressant.

Bland annat tycker undertecknad att brytarna känns trevliga att skriva på, delvis för att de har en mjukare botten än nyligen testade Corsair K95 Platinum XT. Det gör även att anslagen blir något tystare och att den där svampiga känslan som brukar följa med inte finns där.

Xtrfy_K4_TKL-13.jpg

Bland annat följer mellanslag ned i en jämn och rak vinkel oavsett om trycket kommer från sidorna eller helt i mitten, vilket tyder på väldigt bra stabilisatorer. Förutom att det självklart är bekvämt så betyder det även att registreringen blir likadan varje gång och behöver inte fokusera på att träffa rätt.

Eftersom K4 RGB TKL har en metallplatta i konstruktionen är hela bygget väldigt stabilt. Även plasthöljet runtom är väldigt robust och flexar bara om det tvingas fram. Det gör även att tangentbordet blir något tyngre än vanligt, vilket är en bra sak då det gör att tangentbordet ligger stadigt på skrivbordet. Däremot blir det en metallisk klang vid hårdare nedslag, något som är värt att nämna.

Xtrfy_K4_TKL-16.jpg

Som synes har redaktionen fått in den vita modellen och genast märktes det att bakgrundsbelysningen lyser igenom på vissa tangenter. Detta är ett medvetet val från bolaget och är mest påtagligt på den vita modellen. Det är ändå värt att nämna utifall det är en estetisk detalj som stör just dig.

Prismässigt landar Xtrfy K4 RGB TKL på runt tusenlappen, vilket känns ganska motiverat baserat på vad som erbjuds. Visst skulle Double-Shot öka kvaliteten och hållbarheten något längre, men det skulle också gör det betydligt svårare att få den detaljrikedomen på tangenterna som syns i dagsläget.

Xtrfy_K4_TKL-5.jpg

Sammanfattningsvis märks det att Xtrfy lagt mycket tid i smådetaljer för att få K4 RGB TKL rätt från början och resultatet imponerar. För den som är ute efter ett avskalat tangentbord med sköna brytare och hög byggkvalitet är Xtrfy K4 RGB TKL värd att titta på. För den som gillar fullstort format finns även detta, men då i färgen svart.

Xtrfy K4 RGB TKL är ett bekvämt tangentbord med hög byggkvalitet

Fördelar

  • Hög byggkvalitet

  • Bra känsla i brytarna

  • Jämna stabilisatorer

  • Gott om funktionalitet trots utan mjukvara

Nackdelar

  • Metallisk klang vid hårda nedslag

  • Missfärgningar på tangenterna vid borttagning

Pris vid publicering: 990 kronor
Lägsta pris: