Xtrfy K4 RGB TKL

Xtrfy_K4_TKL-1.jpg

Egenskap

Värde

Tillverkare

Xtrfy

Modell

K4 RGB TKL

Brytare

Kailh Red RGB (Linjär)

Anslutningar

1 st. USB 2.0

Dimensioner (BxHxD)

356 × 141 × 39 mm

Vikt (utan kabel)

1 050 gram

Pris

Svenska Xtrfy startade upp som ett underbolag till e-sportlaget Ninjas in Pyjamas men står i dagsläget på egna ben utan några problem. Bolagets senaste generation av kringutrustning kännetecknas med siffran 4 som bland annat M4 RGB som besökte testlabbet för ett tag sedan.

Xtrfy_K4_TKL-2.jpg
Xtrfy_K4_TKL-3.jpg
Xtrfy_K4_TKL-9.jpg

Dagens testobjekt är Xtrfy K4 RGB TKL i vit färg, men finns även i svart och Retro. Den sistnämnda är inspirerad av gamla spelkonsoler som Amiga eller NES. Samma färg finns även på undersidan, där även gummidynorna är ljusa för att matcha temat. Just vårt exemplar är även besmyckat med svenska flaggan och texten SweClockers på framkanten.

Vad som inte är synligt men gör stor skillnad är metallplattan inuti tangentbordet som stärker upp hela konstruktionen och samtidigt lägger på lite mer vikt. Det sistnämnda i det här fallet är en bra sak för det hjälper även att hålla tangentbordet på plats eftersom det inte ska flyttas runt allt för mycket.

Xtrfy_K4_TKL-12.jpg
Xtrfy_K4_TKL-13.jpg
Xtrfy_K4_TKL-14.jpg

Tangenterna är av ABS-plast där färgen är printad. Anledningen ska tydligen vara alla smådetaljer som är svåra att få till med andra lösningar. Under dessa finns röda brytare från Kailh som kräver ett tryck på 50 gram för att aktiveras, vilket är 5 gram mer än traditionella Cherry-brytare av röd typ.

Efter att ha slitit bort ena tangenten med ett korrekt verktyg fick tangenten en del svarta märken, som inte helt går bort vid tvätt heller. Detta är troligen ett större problem för vita och Retro-modellen som är lättmottaglig mot extern påverkan.

Xtrfy_K4_TKL-10.jpg
Xtrfy_K4_TKL-11.jpg

Som tidigare nämnt är även gummifötterna åt det vitare hållet för att matcha med resterande färgtema, vilken även fortsätter med uppfällbara stödbenen. Fötterna är rätt väl tilltagna och har väldigt bra grepp om bordsytan, eller musmattan som undertecknad mestadels använt.

Xtrfy_K4_TKL-5.jpg
Xtrfy_K4_TKL-6.jpg
Xtrfy_K4_TKL-8.jpg
Xtrfy_K4_TKL-7.jpg

Eftersom tangentbordet helt saknar mjukvara finns alla nödvändiga inställningsmöjligheter utspritt på olika tangenter. Det handlar bland annat om belysning, ett gäng mediaknappar och låsa Windows-tangenten eller hela bordet om så önskas. Allt detta görs med hjälp av FN-tangenten till höger om mellanslag.

Xtrfy_K4_TKL-20.jpg
Xtrfy_K4_TKL-21.jpg
Xtrfy_K4_TKL-22.jpg

Vidare till just belysningen finns det gott om inställningsmöjligheter trots avsaknad mjukvara. Tillgängligt är sex olika effekter som även kan justeras i ljusstyrka och färg beroende på effekt.

Xtrfy_K4_TKL-16.jpg
Xtrfy_K4_TKL-17.jpg
Xtrfy_K4_TKL-18.jpg

Något som märktes snabbt var att belysningen lyser igenom den vita färger på tangenterna, vilket blir mest tydligt på Enter och mellanslag. Detta är på grund av att dioderna sitter mycket närmare tangenterna än vanligt, vilket i kombination med den vita färgen gör att ljus släpps igenom.