Sammanfattning

Viktig information om felaktig riser-brygga på NZXT H1

2020-11-30: Ett konstruktionsfel har upptäcks på H1-chassits PCI Express-förlängningskabel, där skruvarna som håller fast denna kan orsaka kortslutning och i värsta fall brand. Ägare av chassit rekommenderas att inte använda datorn tills en åtgärd finns på plats. NZXT meddelar att ett nytt paket med skruvar som åtgärdar detta problem kommer att finnas tillgängligt under vecka 49.

För vidare frågor om detta konstruktionsfel kan NZXT kontaktas direkt per e-mail via denna adress: h1support@nzxt.com. Vi kommer att uppdatera denna informationsbox när företaget har upprättat en kanal för kunder att få tillgång till de nya skruvarna.

Under utvecklingen av H1 hade NZXT som målsättning att skapa en produkt till SFF-segmentet som kringgick krånglet som ofta associeras med storleksklassen och istället erbjuda något som är väldigt lätt att bygga i. Ur den aspekten har företaget gjort ett utomordentligt jobb, då H1 är oerhört lätt att bygga ett system i – till och med på sådan nivå att vi skulle kunna rekommendera den till nybörjare.

Mycket av detta kan tillskrivas ett gediget förarbete vid designen av chassit, med många medföljande komponenter vars kablar och beståndsdelar är fördragna till rätt ställe för inkoppling. Bland dessa syns ett kvalitativt nätaggregat signerat Seasonic, vilket både levererar tillräckligt med effekt för det som kan tänka sig ta plats i ett system i denna storleksklass samtidigt som kabellängderna hålls rimliga.

nzxt_h1-37.jpg

Vidare har vi den integrerade vattenkylningslösningen som gör ett fullt godkänt jobb med att transportera bort värmen från processorn sett till chassits kompakta natur. Ljudnivåerna under belastning är dugliga men kanske inte är något för de mest bullerkänsliga medan detsamma gäller vid vila, då systemet aldrig blir helt tyst med en ständigt snurrande pump.

Utrymmet för grafikkortsmontering har sina restriktioner men får ändå anses som väl tilltaget i chassits storleksklass. Särskilt trevligt är möjligheten att montera modeller som överskrider en tjocklek på två kortplatser, då detta har blivit allt vanligare bland partnertillverkarnas fläskiga kyllösningar.

Ventilationsmässigt hade dock kammaren för grafikkortet mått bra av att ha lite fler ventilationshål för att trycka ut den varma luften. Modeller i mellanklassen är inga som helst problem men när man kliver upp till flaggskeppen som kan alstra upp emot 250 W värme blir det desto svettigare och mer högljutt.

nzxt_h1-47.jpg

Ett alternativ här hade varit att slopa frontpanelen av härdat glas och istället haft en perforerad stålpanel i den positionen. Den härdade glaspanelen känns tämligen menlös ihop med H1, då denna inte bidrar nämnvärt till det estetiska sett till vad som finns bakom den samtidigt som ytan hade kunnat användas betydligt bättre till mer praktiska tillämpningar.

Slutligen har vi prislappen, vilken vid första anblick kan låta högt. Sett till det som medföljer i form av det påkostade nätaggregatet och skräddarsydda kylpaketet ihop med modellens höga byggkvalitet tycker vi dock inte att 3 699 kronor är oskäligt att begära för en "helhetslösning" av denna typ.

Sammanfattningsvis är NZXT H1 ett kul och intressant tillskott till SFF-segmentet. Modellen dras med vissa tillkortakommanden gällandes ljudnivå och ventilation för högpresterande grafikkort, men i det stora hela kan den ses som ett bra val för den som är på jakt efter ett väldigt lättbyggt kompakt chassi.

NZXT H1 är ett bra chassi med ett mycket lättarbetat inre för sin storlek

Fördelar

  • Välbyggd konstruktion

  • Extremt lättarbetat för sin storlek

  • Kvalitativt medföljande nätaggregat

  • Smidig integrerad vattenkylare...

Nackdelar

  • ...som dock kan uppfattas som högljudd vid vila

  • Begränsad ventilation för högpresterande grafikkort

  • Poänglös panel av härdat glas

Pris vid publicering: 3 699 kronor