Montering

Ett av de annonserade paradnumren med NZXT H1 är utan tvekan enkelheten att bygga in komponenter i chassit – något som annars kan vara en krånglig historia i kompaktare lösningar. Bidragande faktorer är här redan fördragna kablar från nätaggregatet och inte minst en förinstallerad kyllösning för processorn.

nzxt_h1-31.jpg

Monteringsprocessen påbörjas genom att förbereda moderkortet med de medföljande fästdetaljerna till vattenkylningspaketet. Därefter plockas skumplattorna som används som transportskydd bort och moderkortet skjuts in från sidan. Väl på plats är det sedan bara att skruva fast det med fyra skruvar.

nzxt_h1-32.jpg
nzxt_h1-33.jpg
nzxt_h1-34.jpg

Med moderkortet på plats är det dags att koppla in strömkablarna. Både 24-pins samt 8-pinskabeln är fördragna till perfekta positioner att ta plats i sin anslutning på moderkortet, vilket gör det väldigt lätt att koppla in dessa. I samma veva kopplar vi även in vattenkylarens fläkt samt anslutningen till pumpen.

nzxt_h1-35.jpg
nzxt_h1-36.jpg

Kabelinkopplingen fortsätter med anslutningar för strömknapp, ljusindikatorer för ström och lagringsaktivitet, ljud samt USB-portar. Samtliga av dessa kablar har tilltagna längder och bör utan problem nå kontaktpositionerna på samtliga moderkortsmodeller. Sista kabeln att koppla in är PCI Express-förlängaren som löper till grafikkortskammaren.

nzxt_h1-37.jpg

Sista steget i huvudkammaren är att skruva fast vattenblocket till vattenkylningen. I vårt fall med sockel LGA 1151 är detta smidigt och görs detta med fyra tumskruvar.

nzxt_h1-42.jpg

I samma veva som vi kopplade in kablarna till moderkortet drog vi även en SATA-kabel till lagringsplatserna. Där monterades en SSD-enhet samtidigt som utrymmet som blev över användes för att skuffa undan överblivna kabellängder.

nzxt_h1-44.jpg
nzxt_h1-45.jpg

Efter att ha valt ut ett grafikkort som fysiskt passar inuti NZXT H1 är det en smal sak att montera detta inuti chassit. Kortet fixeras med hjälp av två tumskruvar samtidigt som den extra strömmatningen är fördragen och lätt att koppla in.