Design

DSCF3807.jpeg

Detta headset kommer i en stor röd kartong och invändigt återfinns en ganska plastig förpackning. Hörlurarna ligger mellan två ark formpressad klarplast tillsammans med den trådlösa dongeln och den löstagbara mikrofonen. I förpackningen finns även en manual och en laddkabel (USB Type-A till Micro USB). Det är 2020 och man hade ändå hoppats slippa se fler Micro USB-enheter på marknaden, men man får helt enkelt hoppas vidare.

DSCF3802.jpeg

Temat plast återkommer när man plockar upp headsetet. Med undantag för den ledade mikrofonen och det mjuka fejklädret så är detta headset helt och hållet gjort i plast. Lurarna är mörkt gråa, på gränsen till svarta, med HyperX typiska HX-logga på kåporna. Men bara för att det är plast så känns de inte nödvändigtvis plastiga. Byggkvaliteten är bra, och de är varken för lätta eller för tunga.

Kåporna är modell over-ear och är ledade så att de kan böjas 90 grader bakåt för att läggas ned platt, men kan i övrigt inte fällas ihop och bli mindre. Designen lockar inte fram något direkt habegär. Det snällaste man kan säga om dom är nog att de är diskreta, kanske till och med en aning anonyma.

DSCF3814.jpeg

Mikrofonen sitter på en ledad arm i metall och ansluts till hörlurarna med en 3,5 mm TRRS-plugg med en oval krage som ser till att den hamnar rakt och rätt. Längst ut på armen, precis innan mikrofonen, sitter en LED-ring som indikerar om mikrofonen är aktiv eller avstängd. Mikrofonarmen upplevs dock som en aning kort då undertecknad helt enkelt inte kan se om LED-ringen är tänd eller inte när lurarna sitter på huvudet.