Montering

Något Corsair verkligen ville framhäva om A500 när redaktionen träffade bolaget på CES 2020, var att monteringen skulle vara så enkelt som möjligt. Högsta prioritet för Corsair var att fläktarna inte måste plockas av för att montera kylaren. Dags att se hur enkelt det är att montera fast Corsair A500.

Corsair_A500-16.jpg

Första steget är givetvis bakstycket som ska hålla fast monteringsanordningen på andra sidan moderkortet. Denna placeras enkelt på baksidan så gängorna matchar upp med hålen på moderkortet.

Corsair_A500-17.jpg
Corsair_A500-18.jpg
Corsair_A500-19.jpg
Corsair_A500-20.jpg

Nästa steg är att skruva fast de medföljande distanserna som även håller fast bakstycket. Med det gjort monteras två skenor horisontellt så kylaren hamnar åt rätt håll. Dessa hålls fast med fyra tumskruvar, som behöver lite extra kraft med en skruvmejsel för att verkligen sitta fast.

Corsair_A500-23.jpg

Med det gjort är det dags att fälla ned kylaren på processorn. Tack vare hålet i mitten är det enkelt att träffa rätt på första försöket, och sen dra fram den medföljande skruvmejseln och spänna åt kylaren.

Corsair_A500-24.jpg
Corsair_A500-25.jpg

När det är gjort sitter kylaren fast och sista steget är bara att montera fast metallplattan på toppen igen, vilket inte har någon direkt påverkan på prestandan men ser bättre ut.

Corsair_A500_error-1.jpg
Corsair_A500_error-2.jpg

Trots att monteringen är busenkel uppstod ett litet problem där värmeledningsrören tar kontakt med närliggande kondensatorer på moderkortet. Lyckligtvis verkar detta inte har någon större inverkan på kylningen, men det kan vara värre med andra exemplar av A500 och även andra moderkort.

Det är för oss märkligt hur Corsair missat detta under utvecklingen då det verkar vara ett vanligt problem som andra tester också anmärkt på. Med problemet i åtanke skulle moderkortet också kunna ta skada av kylaren, men något sådant fall är så vitt vi vet ännu inte känt.