Inledning

Att säga att 2019 var ett otroligt framgångsrikt år för AMD på processormarknaden vore en underdrift. Det hela började med att företaget rullade ut den kraftigt förbättrade arkitekturen Zen 2 under sommarmånaderna, vilken tog plats i konsumentklassens Ryzen 3000-modeller med upp till 16 kärnor under huven – en familj processorer som sålt oerhört bra det senaste halvåret.

Lagom till vintern var det sedan dags för Zen 2 att äntra HEDT-segmentet med lanseringen av tredje generationens Threadripper-processorer. Modellerna uppvisade stora framsteg från sina föregångare och cementerade ytterligare AMD:s ledning i det översta prestandasegmentet ställt mot ärkerivalen Intel. Sagan om Ryzen Threadripper 3000 tog dock inte slut där..

tr_3990x-20.jpg

Idag släpper AMD lös sin tour de force på processormarknaden i form av Ryzen Threadripper 3990X – den första x86-processorn på konsumentmarknaden med hela 64 kärnor. Modellen riktas mot professionella användare med väldigt specifika krav på flertrådad prestanda, där processorns 128 tillgängliga trådar och klockfrekvenser upp till 4,3 GHz ska ge aldrig tidigare skådade prestandanivåer.

Häng med in i testlabbet och se vad AMD:s nya flaggskepp har att erbjuda!