SweClockers prestandaindex

Att få en snabb överblick över hur ett grafikkort presterar bland alla diagram är inte alltid helt lätt, och därför bistår vi med SweClockers prestandaindex – kort och gott ett snitt för alla speltesterna. Samtliga titlar vägs in för resultatet, och populära Geforce GTX 1080 i referensutförande står till tjänst som index 100.

Till skillnad från tidigare versioner av SweClockers prestandaindex är detta nu inte längre uppdelat enligt grafikgränssnitt. Vi har valt ut det mest lämpliga gränssnittet för samtliga speltitlar och respektive index är därför en blandning mellan DirectX 11, DirectX 12 och Vulkan – allt detta för att ge en så enkel och tydlig bild som möjligt över modellernas generella grafikprestanda.

Prestandaindex-1.jpg

Observera att SweClockers prestandaindex är ett "medelvärde av medelvärden", alltså en mycket förenklad bild av verkligheten. Även om tabellerna är bra för snabba jämförelser är resultatet beroende av bland annat drivrutiner och vilka speltitlar som används. Läs hela artikeln för att få den kompletta bilden.

SweClockers prestandaindex hösten 2019

Tabellerna nedan representerar elva olika spel – Tom Clancy's The Division 2, Assassin's Creed Odyssey, Far Cry New Dawn, Battlefield V, Metro Exodus, Control, World War Z, Shadow of the Tomb Raider, Total War: Three Kingdoms, Gears 5 samt Forza Horizon 4. För information om grafikgränssnitt och inställningar hänvisar vi till de individuella speltesterna.

Med alla speltitlar sammanfattade klämmer sig Gigabyte RX 5500 XT Gaming OC in mellan Radeon RX 590 och Geforce GTX 1660. Ställt mot Sapphires modell med 4 GB skiljer det runt 4 procent i redaktionens prestandaindex, där Gigabyte RX 5500 XT Gaming OC kan sträcka på benen med sina 8 GB grafikminne.