Överklockning och resultat

Trots att Asus Radeon RX 5700 XT Strix OC kommer med fabriksöverklockning så finns det fortfarande lite mer att hämta sett till prestandan, något vi nu ska ge oss in på. Mjukvaran som används är Radeon Wattman som inleds genom att höga strömbudgeten till taket.

Asus_5700XT_OC.gif

Efter ett fåtal krascher och blåskärmar lyckas undertecknad få till en stabil överklockning. I siffror innebär det en turbofrekvens på 2 150 MHz, en ökning på 140 MHz från fabriksöverklockningen på 2 010 MHz. Grafikminnet landade tillslut på 15 200 MHz från ursprungliga 14 000 MHz och tar därmed ett trevligt steg upp i prestanda.

Med resultaten i hand syns det tydligt att vissa spel svarar bättre på överklockningen än andra. I vissa fall kan det handla om runt 10 FPS, medan det i andra spel handlar om endast några enstaka extra bildrutor.

Sist men inte minst syns även en ökning från vägguttaget ställt mot modellen i sitt ursprungliga läge, som handlar om en ökning runt 10 procent med medelvärdet i fokus. Kortet tar även klivet över 400 W-gränsen i båda mätpunkterna.