Asus Radeon RX 5700 XT ROG Strix OC

Maffig kylare, fabriksöverklockning och dubbla BIOS står på menyn när Asus med AMD Navi under huven besöker testlabbet.

6. SweClockers prestandaindex

Att få en snabb överblick över hur ett grafikkort presterar bland alla diagram är inte alltid helt lätt, och därför bistår vi med SweClockers prestandaindex – kort och gott ett snitt för alla speltesterna. Samtliga titlar vägs in för resultatet, och populära Geforce GTX 1080 i referensutförande står till tjänst som index 100.

Till skillnad från tidigare versioner av SweClockers prestandaindex är detta nu inte längre uppdelat enligt grafikgränssnitt. Vi har valt ut det mest lämpliga gränssnittet för samtliga speltitlar är därför respektive index en blandning mellan DirectX 11, DirectX 12 och Vulkan – allt detta för att ge en så enkel och tydlig bild som möjligt över modellernas generella grafikprestanda.

Prestandaindex-1.jpg

Observera att SweClockers prestandaindex är ett "medelvärde av medelvärden", alltså en mycket förenklad bild av verkligheten. Även om tabellerna är bra för att snabba jämförelser är resultatet beroende av bland annat drivrutiner och vilka speltitlar som används. Läs hela artikeln för att få den kompletta bilden.

SweClockers prestandaindex hösten 2019

Tabellerna nedan representerar elva olika spel – Tom Clancy's The Division 2, Assassin's Creed Odyssey, Far Cry New Dawn, Battlefield V, Metro Exodus, Control, World War Z, Shadow of the Tomb Raider, Total War: Three Kingdoms, Gears 5 samt Forza Horizon 4. För information om grafikgränssnitt och inställningar hänvisar vi till de individuella speltesterna.

När allt sammanfattas står Asus RX 5700 XT ROG Strix OC över referensmodellen med cirka tre procent i prestandaskillnad. Med blicken uppåt i listan hamnar Radeon VII inte alls långt ifrån dagens testexemplar.

Vidare till 4K UHD är ställningen sig lik, även om Asus RX 5700 XT ROG Strix OC tar ett litet kliv upp från referensmodellen med fyra procent i prestandaskillnad.