Montering

Då var det dags för monteringen av NH-U12A, och för de som har monterat en kylare från Noctua förut är det här inga nyheter direkt. Bolaget använder sig av exakt samma princip som för tidigare modeller, vilka inte är helt dumt när det fungerar bra.

Noctua_NH-U12A-11.jpg
Noctua_NH-U12A-12.jpg

Först ut är bakstycket på moderkortets baksida som träs igenom monteringshålen tämligen enkelt. Väl på andra sidan syns det att bakstycket faller tillbaka något för de två övre piggarna. Lyckligtvis faller bakstycket inte ut helt och hållet.

Noctua_NH-U12A-13.jpg
Noctua_NH-U12A-14.jpg

Rekommenderat är att börja montera en skruv, med tillhörande distans under skenan, väldigt löst för att hålla bakstycket mer infällt. Därefter är det möjligt att skruva fast den nedre skruven utan problem och fortsätta som vanligt.

Noctua_NH-U12A-15.jpg

Kylaren är asymmetriskt byggd för att inte ställa till för problem för höga minnesmoduler, och det är enkelt att se vilket håll som kylaren ska monteras åt. Det rekommenderas även att datorlådan läggs ned när tornkylaren ska monteras på fästet för att inte krångla till det i onödan.

Noctua_NH-U12A-17.jpg
Noctua_NH-U12A-18.jpg

Med kylaren monterad är det dags att fästa fläktarna med bolagets medföljande metallclips, som hakas fast i kylflänsen på vardera sida. Själva fästanordningen är inte knepig i sig utan det är snarare utrymmet i chassit som kan ställa till med problem.