Destiny 2 gratis – SweClockers har prestandasiffror från över 20 grafikkort

Med en gratiskampanj som rullar för fullt ramlar det in många nya spelare till Destiny 2. SweClockers har givetvis data på hur olika grafikkort står sig mot varandra.

Ett av fjolårets stora spelsläpp var Destiny 2, efterföljaren till konsolexklusiva Destiny. Utvecklaren Bungie tog för första gången serien till PC, samtidigt som gott om nyheter och en färsk berättelse utlovades.

Resultatet blev med facit i hand ganska ljummet, där många entusiaster kände att Destiny 2 i mycket var ett steg tillbaka jämfört med första spelet – speciellt efter stora expansionen The Taken King. Avskalade system, mindre att göra och tråkig berättelse var några punkter där Bungie kritiserades hårt.

D2_EP2_Teaser.jpg

Ett år senare har dock även Destiny 2 mognat, mycket genom två mindre och ett större expansionspaket – Curse of Osiris, Warmind samt höstens Forsaken. Samtidigt rullar Activision en kampanj där själva grundtiteln går att plocka hem utan kostnad, givetvis med baktanken att locka in nya spelare i serien.

I samband med det har diskussionerna runt spelet fått nytt liv, även när det gäller vilken hårdvara som krävs för en bra upplevelse. Men, frukta icke – Destiny 2 är sedan sommaren en del av SweClockers grafikkortstester, vilket gör att vi redan sitter på massa härlig data.

Plocka hem Destiny 2 gratis från Battle.net
Diskutera Destiny 2 på PC i forumet

Grafikprestanda i Destiny 2

Siffrorna kommer från SweClockers tester av grafikkort, där MSI Geforce RTX 2070 Gaming Z och EVGA Geforce RTX 2070 Black var de senaste modellerna att ställas på prov. I den artikeln finns även all information om vilket testsystem som används, samt givetvis resultat från en hel hög andra speltitlar.

Redan vid den lägsta upplösningen 1 920 × 1 080 pixlar står det klart att Destiny 2 inte är ett tungdrivet spel. För SweClockers slinga orkar även de äldsta och långsammaste modellerna med att hålla en nivå runt 60 FPS.

I toppen handlar det om saftiga siffror, tillräckligt för att göra även 144 Hz-älskarna nöjda. Det är givetvis extra viktigt i spel som Destiny 2 där det bitvis går ganska snabbt, ställt mot långsammare titlar i stil med till exempel strategispel.

Med fler pixlar på skärmen vid upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar blir det tyngre för grafikkorten. Även här ger dock majoriteten av modellerna acceptabla värden, vilket är bra utgångsläge för den som kan tänka sig att skruva ned inställningarna en smula.

I toppen är det fortsatt höga mätvärden. Spelare med krav på över 100 FPS i alla lägen lär behöva kompromissa, men för de allra flesta räcker prestandan till alldeles utmärkt.

Vid 4K UHD faller mätvärdena ytterligare, och endast ett fåtal kort hänger verkligen med i svängarna med över 60 FPS i snitt. Här krävs sänkt detaljnivå för spelare som förväntar sig helt stabil bildfrekvens.

Passa på att spela Destiny 2 med andra!

Sedan gratiskampanjen drog igång har SweClockers klan ett stadigt inflöde av nya spelare. Klanen kan vara en bra samlingsplats och start för att hitta andra äventyrare.

SweClockers/Geeks Discord-server
SweClockers Destiny 2-klan

I forumet finns även andra, mer Destiny 2-engagerade. Bland annat medlemmen @Karies är med i Alla Talar Svenska, vilka driver en egen Discord-server med tillhörande klan – full av svenska spelare.

Alla Talar Svenska Discord-server
Alla Talar Svenska Destiny 2-klan