Inledning

Efter ett lyckat år 2017 har det blivit dags för nästa del i AMD:s processorfamilj Ryzen, där arkitekturen Zen åter står i fokus. För dagens lansering handlar det om kodnamn "Raven Ridge", som under hösten släpptes för bärbara datorer och nu anländer även för stationära.

Raven_Ridge-5.jpg

Bland nyheterna märks en förfinad turbofunktion vid namn Precision Boost 2, som ska ge högre prestanda i fler lägen än tidigare. Detta flankeras av en integrerad grafikdel baserad på Vega. De båda delarna ska tillsammans möjliggöra för spelande av alltifrån enklare titlar till mer krävande, något som inte alltid varit möjligt med föregående generationer med integrerad grafik.

Modellerna som har hittat till testlabbet är Ryzen 5 2400G och Ryzen 3 2200G med grafikkretsarna Vega 11 respektive Vega 8 under huven. Båda modeller är utrustade med fyra kärnor. Det har blivit dags att se vad AMD Raven Ridge kan leverera i SweClockers testlabb.

Uppdatering 2018-04-24: AMD har med mikrokodsuppdateringen AGESA 1002a åtgärdat de problem vi stötte på med Ryzen 5 2400G i denna recension. Med anledning av detta har de påverkade testresultaten uppdaterats samtidigt som produkten nu fått ett slutgiltigt omdöme.

Vi vill passa på att rikta ett stort tack till Webhallen som bistod med Geforce GT 1030 och Intel Core i3-8100 till denna recension!