Inledning

Det finns ett fåtal tillfällen då ett datorchassi inte är det självklara valet för att husera ett system. I SweClockers redaktions fall handlar det främst om ett behov att enkelt och snabbt kunna växla mellan myriader av komponenter och kyllösningar i testlabbet – något som gärna blir trångt och osmidigt i en traditionell datorlåda. För hemmapulande entusiaster kan det istället handla om efterfrågan av smidiga plattformar för felsökning samt inte minst en öppen miljö för överklockning.

streacom_bc1-1.jpg

Där somliga nöjer sig med att slänga upp systemet på en gammal moderkortskartong, är detta kanske inte den mest graciösa lösningen. Ett alternativ kan då istället vara någon av de dedikerade testbänkarna som finns på marknaden, där dessa varierar vilt gällandes både storlek och funktionalitet.

Idag ska vi ta en närmare titt på ett högintressant bidrag till detta segment från nederländska Streacom. BC1 Open Benchtable fokuserar på högkvalitativa materialval och portabilitet, där hela paketet kan monteras ner för enkel transport.