Inledning

Att bygga ett högpresterande datorsystem i ett ultrakompakt format må fortfarande locka en ganska smal skara entusiaster, men intresset har definitivt ökat på senare år i takt med att fler chassin anpassats enligt konceptet.

De starkast lysande stjärnorna på marknaden är dock inte de stora chassijättarna, utan istället hemmapulande eldsjälar som via gräsrotsfinansieringstjänsten Kickstarter lyckats sjösätta ett flertal populära modeller i det ultrakompakta segmentet.

ghost_s1-28.jpg

Modeller som Ncase M1 och Dan Cases A4 får inom kort sällskap av ett svenskt bidrag i form av Louqe Ghost S1 – ett synnerligen ultrakompakt chassi med plats för högpresterande komponenter. Företaget har figurerat friskt på SweClockers forum, där tråden om chassit har nått närmare 1 000 inlägg från bland annat intresserade medlemmar som vill påverka designprocessen.

Ghost S1 börjar nu nå slutfasen av sin utvecklingsprocess och Louqe kommer inom de närmaste dagarna att vända sig till Kickstarter i ett försök att finansiera den första produktionsrundan av chassit. Innan dess har dock vi på SweClockers fått chansen att kika närmare på ett nära färdigt exemplar av Ghost S1!