Inledning

Asus hade ingen lätt start med Freesync-modellen MG279Q, som på pappret är den våta drömmen för Radeon-ägare. Detta genom kombinationen AHVA/IPS-panel, 2 560 × 1 440 pixlar, 144 Hz uppdateringsfrekvens och just AMD Freesync.

asus_mg279q_extra3.jpg

Fast det började med en besvikelse. Asus MG279Q kan endast hantera Freesync inom intervallet 35 till 90 Hz och inte upp till den 144 Hz uppdateringsfrekvens som panelen är kapabel till. I nästa fas upptäcktes att modellen som skickades ut innehöll fel firmware och gick i praktiken i maximalt 120 Hz. Tredje gången gillt för Asus och den här gången har redaktionen ett fungerande testexemplar.

Asus MG279Q beskrivs enklast som ett alternativ till Acers toppklassade skärm Predator XB270HU, vilken ger motsvarande egenskaper ihop med Nvidias G-Sync. Skillnaden är att MG279Q också ger fler anslutningar i form av fler Displayport och två HDMI, något som inte fungerar med G-Sync i sin nuvarande form.

Nämnvärt är att kartongen och klistermärkena på skärmen inte säger något om AMD Freesync. Logotypen förekommer endast på webben, med få eller inga ord om begränsningen till maximalt 90 Hz. Nämnvärt är också att skärmen inte är exklusiv användning tillsammans med Radeon-grafikkort, utan passar alla som söker kombinationen bra bildkvalitet, 2 560 × 1 440 pixlar och 144 Hz.