Slutsats

Det är oftast svårt att knyta ihop säcken och avsluta en recension, speciellt när det handlar om produkter med spretande egenskaper. I den sistnämnda kategorin faller helt klart Dark Rock Pro 3, vilken både blandar och ger i tabellerna.

IMG_8768.jpg

Den positiva sidan är helt klart ljudnivån. Be Quiet satsningar på en tyst profil genomsyrar hela produkten, bland annat genom begränsat varvtal för fläktarna i PWM-läget. Resultatet är utmärkt – kylaren är knappt hörbar ens under full belastning.

Baksidan är aningen begränsad kylkapacitet mot övriga toppmodeller, även om det knappast närmar sig alarmerande nivåer. Ytterligare prestanda finns dessutom att hämta för den som kan tänka sig egen fläktkontroll, dock på bekostnad av att ljudnivån springer iväg till betydligt högre nivåer.

Även när det kommer till mer allmänna intryck är omdömet blandat. Dark Rock Pro 3 känns extremt välbyggd och har en subjektivt läcker design, vilken dock kommer med en tydlig baksida – monteringen. Systemet är visserligen bättre än förr, men fortfarande en bra grogrund för huvudvärk.

Sammanfattningsvis är Be Quiet Dark Rock Pro 3 en bra produkt utan avgörande fel, dock med diverse design- och funktionsbeslut som inte passar alla. Med en prislapp på närmare 800 kronor inklusive moms handlar det dessutom om en dyr pjäs i en kategori med stenhård konkurrens.

Med låg ljudnivå är Be Quiet Dark Rock Pro 3 ett bra val för decibelkräsna.

Fördelar:

  • Tyst drift med fläktkontroll

  • Bra medföljande fläktar

  • Hög kvalitetskänsla

Nackdelar:

  • Jobbig montering

  • Prestanda bakom toppskiktet

  • Saftig prislapp

Pris vid publicering: 800 kronor
Lägsta pris: