Speltest: Hitman: Absolution

Egenskap

Värde

Titel

Hitman: Absolution

Utvecklare

IO Interactive

Genre

Tredjepersonsskjutare

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2012-11-20

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo/AMD Athlon64 X2 på 2,0 GHz

  • Radeon HD 2600 XT/Geforce GT 210

  • 2 GB RAM

Testinställningar

Förinställda "High", 2xAA (1920), Förinställda "Medium", 0xAA (1366)

Agent 47 är tillbaka, den här gången med en tonårsflicka i släptåg och fler fiender än någonsin. Fokus ligger som vanligt på överlagda attacker i det tysta, där miljö och smygande attacker används för att överraska inte ont anande.

Förutom nya uppdrag och en färsk berättelse bjuder Hitman: Absolution på en uppdaterad grafikmotor med DirectX 11-stöd. Spelet har dessutom ett inbyggt testläge, vilket underlättar för att få samma sekvens om och om igen.

Hitman: Absolution är ett av marknadens mer processortunga spel, vilket ger Intels Core i7-4960X en chans att briljera. Processorn placerar sig i toppen tillsammans med dess sexkärniga föregångare i familjen Sandy Bridge-E.

Den nya arkitekturen Haswell med Core i7-4770K ligger efter de sexkärniga modellerna, dock med en försvinnande marginal. Därefter går det utför och bildfrekvenserna blir allt lägre med äldre såväl som billigare alternativ.

Skillnaderna blir större när vi skruvar ner upplösning och detaljnivåer. Ovanstående passar däremot in väldigt bra även här – Intels sexkärniga processorer och fyrkärniga Core i7-4770K presterar så gott som likvärdigt, medan alternativ under dessa får lägre bildfrekvenser.