En tappad dator, ett åsknedslag eller en av misstag genomförd formatering – dataförlust kan drabba vem som helst. Med bra säkerhetskopiering behöver detta dock inte vara något större problem, där lösningarna för ett bra backup-system är många. Det gäller däremot att komma ihåg att regelbundet se över detta och att faktiskt uppdatera kopiorna, varför minnesdagen World Backup Day tillkommit.

Nu vill Seagate passa på att uppmärksamma World Backup Day, som infaller den 31 mars – idag! Lagringsjätten gör detta genom en tävling som pågår hela dagen, med ett tävlingsmoment i just lagringens tecken. I prispotten ligger två Ironwolf-hårddiskar på 8 TB styck, till ett värde av ungefär 4 500 kronor. En perfekt vinst för att uppgradera NAS-systemet med utrymme som räcker länge!

Seagate Backup 7.jpg

En NAS-enhet i hemmet är en populär lagringsvariant bland SweClockers medlemmar och hårddiskserien Ironwolf är speciellt framtagen för användning dygnet runt och i miljöer där flera vibrerande diskar arbetar nära varandra. Diskarna skriver data med Conventional Magnetic Recording-teknik (CMR) som placerar spåren sida vid sida, och på prestandafronten översätts detta till överföringshastigheter på 210 MB/s över SATA 6 Gbps.

Berätta om din värsta dataförlust!

För att ha chans att vinna de två hårddiskarna gäller det att rota i bakhuvudet och besöka den tillhörande forumtråden, för att där berätta om din värsta dataförlust. Tappade du hårddisken i badkaret eller svalde katten ditt minneskort? En målande beskrivning och humor premieras!

Tävlingen pågår till och med 31 mars klockan 23:59. Vinnare utses av en jury bestående av representanter från arrangörerna och kontaktas via forumets system för privata meddelanden (PM). Lycka till!

Visa tävlingsvillkor

SweClockers tävlingar arrangeras för medlemmarna i samarbete med en eller flera medarrangörer och sponsorer. Att delta i tävlingen är kostnadsfritt och det enda som behövs för att vara med är ett gratis medlemskap.

Generella villkor

  • Specifika tävlingsregler framgår i artikeln. Vid frågor eller andra synpunkter om tävlingens utformning, tveka inte att kontakta oss!

  • Skulle någonting oförutsett inträffa har SweClockers rätt att avbryta eller förändra tävlingen och dess utformning. Om så sker kan även bidrag och tävlingsvinster ogiltigförklaras.

  • Om ingenting annat anges i tävlingsreglerna ska alla bidrag lämnas in på svenska.

  • SweClockers medarbetare och medarrangörer får inte delta i tävlingar.

Vinnare

  • Vinnare presenteras i en nyhetsartikel på SweClockers, som publiceras inom cirka två veckor efter tävlingens avslut. Resultaten återfinns även i artikelarkivet. Förseningar kan förekomma.

  • Vinnare kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM) och behöver svara inom 14 dagar. Om vinnaren inte svarar inom denna period förfaller tävlingsvinsten och ingen ersättning utgår.

  • Om vinnare utses av en jury består denna av representanter från arrangörerna. Juryns beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas.

Missbruk och diskvalificering

SweClockers förbehåller sig rätten att diskvalificera bidrag som bryter mot reglerna eller på annat sätt anses vara olämpliga. Fusk, sabotage, upphovsrättsbrott, osportsligt beteende och andra överträdelser kan leda till avstängning från SweClockers tjänster. Bedrägeriförsök polisanmäls.

Upphovsrätt

Genom att delta i tävlingen ger du SweClockers och dess samarbetspartner obegränsat tillstånd att globalt och royaltyfritt reproducera, anpassa och offentliggöra bidraget.

Personuppgifter

För att administrera tävlingen och distribuera tävlingsvinster behöver SweClockers och dess samarbetspartner behandla personuppgifter, såsom namn, adress, e-post och telefonnummer. Uppgifterna används enbart i detta syfte och lagras i högst 12 månader.

Vinstskatt

Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren. Kontakta Skatteverket för information om gällande lagar och regler. SweClockers har inte möjlighet att svara på skattefrågor.

Visa mer

Sponsras av Seagate

seagate2015_2c_horizontal_pos.png

Denna artikel produceras i samarbete med Seagate som betalar för publiceringen. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.