SweClockers och Asus gick nyligen ihop och byggde dator live med målet att tävla ut densamma. Upplägget var enkelt: först en helkväll med livestream på Youtube där datorn, dess beståndsdelar och tillbehör fick en genomgång och byggdes ihop, varefter stafettpinnen överläts till medlemmarna där en produkttext om 50–100 ord skulle författas för att passa paketet i fråga.

En stream som var tänkt att ta cirka 90 minuter tog till slut det dubbla, främst till följd av undertecknads ringrostighet gällande datorbyggen i chassin. Datorpaketetet till ett värde av drygt 40 000 kronor stod dock till slut klart, och SweClockers medlemmar var inte sena att skriva produkttexter. Ett stort antal tävlingsbidrag har inkommit och visat prov på både varierande längd och uttryck av humor.

Någon som lyckas hålla sig till en produkttext inom den specificerade ordgränsen är användaren @mbillgren, vars vinnarbidrag om 57 ord lyder som följer:

Gör social distansering till en barnlek och våga spendera sommaren nedsläckt! Samla in dosen av D-vitamin från skenet av ljuv rgb istället för självspäkning på stranden med aluminiumfolie under hakan och sand mellan tårna.
Visa alla i spelsessionen att fantastisk hårdvara genererar segrar trots avsaknad av ungdomlig entusiasm, skillz och kattreflexer! Våga köpa framgång! Upp med börsen!

Tävlingsvinst: Datorpaket från Asus

Produkt

Typ

Pris

Asus ROG Strix LC RGB 360mm (3x120mm)

Slutet vattenkylningskit

Asus ROG Strix Gold 750W

Nätaggregat

Asus ROG Strix X570-E Gaming

Moderkort

Asus ROG Strix Helios (Svart/Transparent)

Chassi

Asus ROG Aura Terminal

RGB-kontroller

699 kr

Asus ROG Theta 7.1

Headset

Asus ROG Scabbard

Musmatta

Asus ROG Pugio II

Mus

Asus ROG Strix Scope TKL Deluxe MX Silent Red

Tangentbord

Asus ROG Strix RTX 2070 Super

Grafikkort

Asus ROG Strix XG32V

Skärm

AMD Ryzen 7 3700X

Processor

Corsair Dominator Platinum 16 GB (×2)

Minne

Corsair Force MP600 1 TB

Lagring

Corsair Force MP600 500 GB

Lagring

Totalt värde

Cirka 40 500 kr

SweClockers och Asus tackar alla tävlanden och gratulerar vinnaren, som kan se fram emot kontakt via forumets PM-system inom kort. Läsare som vill återuppleva bygget med LN2-Jonas och Asus-Emanuel finner videon på Youtube.