Neonskyltar, 3D-skrivare och kylande chassin kammar hem Kompletts skattjakt

Kompletts somriga skattjakt i "Preppa gamingrummet"-anda är över och nu är en trio vinnare korad. Stort grattis!

Sommaren har gjort entré och för några veckor sedan startade Komplett firandet genom kampanjen "Preppa gamingrummet", något som kombinerades med rafflande tävling för SweClockers medlemmar. Tudelad skattjakt har serverats och via sex kluriga ledtrådar har en hel hög vinstsugna skattletare hittat platsen markerad med rött kryss.

Tre av dessa har därtill bifogat de bästa svaren på Kompletts utslagsfråga: att tänka sig in i rollen som inköpare med nya varumärken i kikaren och motivera dessa väl – något många tävlande lyckats bra med. Prispotten innehåller guldvinst i form av den 34 tum stora spelskärmen Svive Pyx 34C801, och för silver- samt bronsmedaljören väntar presentkort på 2 000 respektive 1 000 kronor.

Tävlingsvinster

Första pris går till @kvack! som letat igenom Kompletts sortiment och dragit slutsatsen att det är, ja... komplett, när det kommer till de flesta elektronikbehoven. Även kaos i form av skapande är dock en nödvändig komponent i teknikhemmet, varför den fantiserande inköparen satsar på namnkunniga 3D-skrivare, men även elektronik- och mekanikprojekt med Arduino och Littlebits. Tävlingens vinnare bjuder även på en tvåstegsraket genom rekommendation om kampanj på dammsugare, för att skapa ordning och reda bland filamentresterna.

Jag ser ett sortiment som täcker nästan hela hemmets elektronikbehov. Produkter som hjälper, ordnar, sparar, fixar, städar. Men var är produkterna som skapar? Som producerar? Inget hem är Komplett utan kaoset. Så jag plockar in Prusa. Jag plockar in Glowforge, Cricut, Creality, Arduino och Littlebits. Och sen! Sen kör jag en kampanj på dammsugare en månad senare. – kvack!

Med tänk utanför boxen om specifika varumärken plockar andrapristagaren @Havrefras_ fram råd om ett Komplett-signerat varumärke för heminredning i nördsmak, med lasergravyr och neonskyltar med namnkunniga spel- och filmmotiv. Slutligen insisterar @perper på passiv datorkylning med hjälp av produkter från Sverige-sällsynta Streacom, med motivering att högpresterande komponenter blir mer strömsnåla – ett perfekt tillfälle att satsa på ljudlösa datorer.

Jag hade satsat på "Game Room Decor & Lightning" som kategori. Det är en stor trend för tillfället att streama, och då också "pimpa" sitt gamingrum med diverse ljuskällor, skyltar, figurer, tavlor etc med gaming tema. Tänker er att kunna ha en stor uppplyst "DOOM" neonskylt, en supermutant från Fallout, en lasergraverad AWP eller kanske en Yoshi lampa! Detta hade otvivelaktigt förhöjt vilket gamingrum som helst! Det finns få etablerade aktörer idag som under ett samlat varumärke erbjuder allt inom gamindekor. Oftast är man förpassad till diverse utländska sidor som Fiver, Alibaba, Etsy eller Amazon. Här skulle Komplett kunna ta ett samlat grepp på svenska marknaden och introducera ett antal roliga produkter under eget varumärke som exempelvis "Kmpl1 Gaming", "Gamers United", "Game & Fame" eller något liknande. – Havrefras_

Det är ingen lätt uppgift direkt, men spontant så skulle det vara kul att se Streacoms chassin hos er. Deras lösningar för passivt kylda system känns som att de kommer få ett uppsving i efterfrågan när nya generationer hårdvara som blir mer strömsnål och mindre värmealstrande utan att offra alltför mycket prestanda släpps. En helt ljudlös burk skulle vara trevlig för såväl musikproducenten som oss andra. – perper

SweClockers och Komplett önskar de tre vinnarna ett stort grattis och en trevlig sommar, där Kompletts Emil Åkered – personen bakom den nördiga skattjakten – framför gratulationer och tack i videoform. Lyckades du navigera genom produktsidan, översätta binär till text-hexadecimal och till text igen, samt knäcka "Liftarens guide till galaxen"-kopplingen?

  • Den första veckans tal är 512

  • Den andra veckans tal är 42

  • Det högst presterande grafikkortet från kampanjen är Nvidia Geforce RTX 2080 Super

  • Nintendo Switch Lite saknar löstagbara handkontroller

  • I Komplett i170 Epic Gaming PC huserar en Comet Lake-processor från Intel

  • Death Stranding kommer snart till PC men finns redan för Playstation 4

Rätta raden

Vinnarna kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM) och har två veckor på sig att svara på meddelandet, i annat fall utses nya vinnare.