MSI håller B550-tävling med moderkort och processor i prispotten

Med styrkretsen B550 tas PCI Express 4.0 till den breda massan, något MSI uppmärksammar med en tävling i moderkortens tecken.

Med Ryzen 3000-serien introducerade AMD det snabbare PCI Express 4.0-protokollet, som dubblerar bandbredden ställt mot PCI Express 3.0 som i många år varit standard. Vid lansering fanns funktionen dock enbart tillgänglig genom moderkort med X570-styrkretsen. Nu har den enklare varianten B550 gjort debut, vilket innebär att PCI Express 4.0 för lagring och instickskort gör entré även utanför toppsegmentet.

B550-TOMAHAWK-hardwarekv.jpg

MSI firar B550-styrkretsens ankomst genom att hålla tävling för SweClockers medlemmar, i form av en frågesport om det färska moderkortet MAG B550 Tomahawk. I prispotten lurar smaskig hårdvara och till förstapristagaren finns ett kompetent uppgraderingspaket bestående av AMD:s åttakärniga Ryzen 7 3700X, parat med just MSI:s MAG B550 Tomahawk. Andra- och tredjepris består av grafikkort respektive tangentbord.

Tävlingsvinster

#

Vinst

Värde

1

MSI MAG B550 Tomahawk och AMD Ryzen 7 3700X

respektive

2

MSI Geforce GTX 1650 Super Gaming X

3

MSI Vigor GK50 Low Profile

MAG B550 Tomahawk är en ATX-modell med dubbla PCI Express x16-anslutningar, där den övre stödjer snabba PCI Express 4.0, och detta gäller även en av de två M.2-platserna. För att hålla temperaturen på M.2-ansluten lagring i schack är båda platser bestyckade med kylflänsar. En fläskig duo kylflänsar återfinns också på moderkortets strömmatning, som tar höjd även för de mer kraftfulla processorerna där turbofrekvenser styrs via Core Boost-funktionen.

ATX-moderkortet har därtill ett diskret yttre med färgschema i svart, grått och vitt, men för den som önskar lite RGB-flärd finns anpassningsbara dioder kring styrkretsens passiva kylare. Därutöver bjuder den fast monterade I/O-plåten på uppdaterade anslutningar såsom USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) av både Type-C och Type-A-modell. Bland anslutningarna syns också dubbla Ethernet, i både 1 och rappa 2,5 Gbps.

För att ha chans att vinna de MSI-signerade priserna behöver du svara rätt på frågorna i formuläret nedan och hjälp med svaren står att finna på produktsidan för MAG B550 Tomahawk. Längst ned i formuläret finns en utslagsfråga med fritextsvar, där du ska tänka dig in i rollen som MSI-anställd med uppdraget att namnge fyra moderkort. Stort lycka till!

I samarbete med MSI

2019-msi-dragon-spirit-logo-digital_h_4c_b.jpg

Denna artikel produceras i samarbete med MSI. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.

Tävlingen är igång till och med söndag den 12 juli. Därefter väljer en jury från SweClockers ut de tre vinnarna bland de som svarat rätt, och trion kontaktas genom forumets interna system för meddelanden (PM).