Julpynta SweClockers 20-årslogotyp!

Vad är en jul utan dekorerad SweClockers-logotyp? Nej, juste! Pynta vår jubileumslogotyp, vinn ära, berömmelse och gamingskärm.

Det är ett fullspäckat 2019 som lider mot sitt slut. Vid sidan om stora lanseringar firar SweClockers sitt grundande för 20 år sedan, något som kulminerade i festen SweClockers Live! den 9 november. Jubileet påverkar också den traditionsenliga tävlingen om att sprida julglädje på sajten.

Tävlingsvinster

#

Vinst

Värde

1

Omen by HP X 25F (24,5 tum, Full HD @ 240 Hz med Freesync)

2

Omen by HP Reactor (spelmus)

3

Omen by HP Reactor (spelmus)

Under året har SweClockers prytts av en speciallogotyp, som givetvis ingår när det är dags för alla kreativa medlemmar att dekorera sajten. Året till ära lättar vi något på reglerna och ger extra utrymme för kreativitet genom att tillåta texten "20 år" att ges vilken färg som helst.

Givetvis får du inte enbart chansen att smycka Sveriges bästa gemenskap! Den som vinner ära och berömmelse kammar hem spelskärmen Omen by HP X 25F med Full HD-upplöst 24,5-tumspanel i upp till 240 Hz och stöd för AMD Freesync samt Nvidia G-Sync. Värdet är 4 990 kronor med rabatt på 1 000 kronor i HP:s egen webbshop under Black Friday.

De som kommer på andra och tredjeplats får inte pryda toppen av sajten, men går inte lottlösa. Dessa får varsin Omen by HP Reactor-spelmus, som sticker ut med dessa justerbara handlovsstöd. Spelmusen har ett värde om 799 kronor, men denna tillsammans med en lång rad andra produkter är prissänkta med 15 procent under Black Friday.

En jury bestående av SweClockers redaktion och moderatorer utser finalisterna, och som vanligt är det medlemmarna som har sista ordet i en omröstning.

Tävlingsregler

Egenskap

Instruktion

Material

Logotypen i högupplöst version (PNG).

Storlek

Bidragen ska vara 1 936 pixlar breda och 216 pixlar höga.

Närmare om utformningen

 • Det går bra att med måttfullhet ändra storleken på texten, men det extra utrymme som erbjuds är främst avsett för pynt.

 • Diskreta 3D-effekter är tillåtna, men bokstäverna måste se ut att ha samma förhållande mellan höjd och bredd som i originalet.

 • Det är inte tillåtet att byta typsnitt.

 • Texten "SweClockers" ska vara grå, men behöver inte ha samma nyans som i originalet. Texten "20 år" får ha vilken eller vilka färger som helst.

 • De delar av bakgrunden som inte är försedda med pynt måste vara transparenta.

 • Pyntet får inte ta så stor plats att bokstäver helt döljs eller försvinner. Logotypen ska fortfarande vara läsbar.

 • Bidragen får inte vara animerade.

Integration

Den julpyntade logotypen måste smälta in i SweClockers design. Det kan vara klokt att ta en skärmdump av webbplatsen och klippa och klistra lite för att se hur bidraget skulle se ut i verkligheten.

Upphovsrätt

Bidragen får inte innehålla kopierade eller plagierade delar. Även att för hand rita av andra bilder räknas som plagiat om likheten med originalet är för stor. På motsvarande sätt är det inte tillåtet att använda färdiga penselverktyg, texturer och liknande om de är så komplexa att de måste anses ha verkshöjd i sig. Det gäller även om de får användas fritt. Anmäl gärna misstänkta plagiat till oss, men undvik att diskutera det i tråden.

Deltagande

Ett fritt antal bidrag kan lämnas in. Inlämning sker genom att man visar upp sina bidrag i diskussionstråden som är kopplad till denna tävling. Bidragen kan exempelvis laddas upp på Imgur. Använd filformatet PNG med transparent bakgrund.

Ladda samtidigt upp ett antal bilder som berättar hur pyntet skapats.

Tanken är att dessa bilder ska styrka att pyntet är egenhändigt producerat. Därför bör bilderna föreställa halvfärdiga versioner av de objekt som läggs till i bilden.

Avgörande

Finalister (antalet beroende av kvaliteten på bidragen) utses av en jury. Medlemmarna röstar sedan fram vinnare, som kammar hem förstapriset och får äran att pynta SweClockers.

Inlämningsdag

Sista inlämningsdag är onsdagen den 4 december 2019 klockan 21:00. Lycka till!

Klicka här för att visa tidigare vinnare

"Mattias.J" (2018).

"Mattias.J" (2017).

"alek747" (2016).

"alek747" (2015).

"Scurq" (2014).

"Pepsifree" (2013).

"CG_Pikachu" (2012).

"Pepsifree" (2011).

"filiph.ps" (2010).

"CG_Pikachu" (2009).

"Pepsifree" (2008).

Frederik Sjölund (2007).

Martin Lissmats (2006).

Filip Ryman (2006).

Kristoffer Jansson (2006).

Visa mer
Visa tävlingsvillkor

Generella villkor

 • Det tas inte ut några som helst avgifter för att delta i SweClockers tävlingar. Det enda som behövs är ett gratis medlemsskap.

 • De specifika tävlingsreglerna är angivna i tävlingsartikeln. Kontakta SweClockers vid frågor eller andra synpunkter.

 • Alla bidrag ska lämnas in på svenska om inget annat anges.

 • SweClockers medarbetare samt arrangör(er) får inte ställa upp i tävlingar.

 • Genom att skicka in ett bidrag överlåter du rättigheterna för verket till SweClockers.

 • SweClockers kan avbryta, upphäva samt redigera tävlingar och villkor utan förvarning.

Vinnare

 • Vinnare kontaktas via forumets interna system för meddelanden (PM) och har två veckor på sig att svara på meddelandet, annars utses en ny vinnare.

 • Vinnare publiceras i en nyhetsartikel på SweClockers.com inom cirka en månad efter tävlingens avslut. Resultaten återfinns även i tävlingsarkivet. Förseningar kan förekomma..

 • Utses vinnare av en jury består gruppen av representanter från SweClockers och/eller medarrangör(er).

 • Juryns beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas.

Missbruk

SweClockers förbehåller sig rätten att diskvalificera bidrag som bryter mot reglerna eller på annat sätt anses vara opassande. Fusk, sabotage, upphovsrättsbrott, osportsligt beteende eller andra överträdelser kan resultera i att användarkontot stängs av. Vid grova förseelser gör vi en anmälan till användarens internetleverantör och/eller vidtar rättsliga åtgärder. Vi reserverar oss rättigheten att avslöja användarens identitet (och all övrig information vi har om användaren) om vi anser det vara befogat.

Personuppgifter

Tävlingarnas administration kräver viss behandling av personuppgifter, som namn, adress och telefonnummer till vinnare. Dessa uppgifter kan delges samarbetspartners för att möjliggöra fysisk distribution av vinster.

Vinstskatt

Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren. Mer information finns hos Skatteverket, telefon 0771 567 567. SweClockers svarar inte på frågor om skatteregler.

Visa mer