Fem kreativa tekniknördar vinner varsin Raspberry Pi 4 med 4 GB LPDDR4

När fem stycken Raspberry Pi 4 med 4 GB LPDDR4 skulle tävlas ut var medlemmarna snabba med att visa upp tidigare Raspberry Pi-byggen. Nu har fem vinnare korats.

I slutet av juni överraskade Raspberry På Foundation och släppte den senaste enkortsdatorn Raspberry Pi 4 Model B. Förutom en systemkrets med tre gånger bättre prestanda släpptes den i tre varianter, där i synnerhet toppmodellen med 4 GB primärminne fick teknikentusiaster att tråna efter en ny enkortsdator.

Kort därpå arrangerade SweClockers i samarbete med elektronikhobby- och smarta hem-specialisterna m.nu en tävling, där fem skulle få vinna varsin Raspberry Pi 4 med 4 GB LPDDR4. Det blev många inspirerande bidrag med schyssta byggen, men i slutändan kunde bara fem vinna.

Raspberry-Pi-tävling-1.jpg

VR-/AR-headset av "Sidju"

Raspberry-Pi-tävling-4.jpg

Portabel spelkonsol av "cjiniinni" – spana in galleriet!

Tävlingsvinster

#

Medlem

Vinst

Värde

1

Sidju

Raspberry Pi 4 Model B (4 GB LPDDR4)

2

UnknownBum

Raspberry Pi 4 Model B (4 GB LPDDR4)

3

wargreymon

Raspberry Pi 4 Model B (4 GB LPDDR4)

4

cjiniinni

Raspberry Pi 4 Model B (4 GB LPDDR4)

5

kreekill

Raspberry Pi 4 Model B (4 GB LPDDR4)

De vinnande bidragen är vitt skilda varandra. En av dessa är Sidju som använt en Raspberry Pi för att bygga en tidig prototyp av ett AR- och VR-headset. Näste vinnare är UnknownBum som byggt in en Raspberry Pi 3 i en Prusa i3 MK3S 3D-skrivare för att snabbare och smidigare kunna 3D-printa nya verk.

Därefter har vi wargreymon med en gammal läsarfavorit – ett automatiserat bevattningssystem! Spelnörderiet står chiniinni för med en portal spelkonsol, där en liten Raspberry Pi 3 Model A+ gör det möjligt att spela gamla klassiker med 3 till 6 timmars batteritid. Den femte vinnaren är kreekill, som lyckats automatisera ett klassikt Brio Labyrintspel.

Ett stort grattis till vinnarna önskar SweClockers! Hoppas ni får nytta av era nya Raspberry Pi 4 och visar upp framtida skapelser i galleriet.

Vinnaren kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM) och har två veckor på sig att svara på meddelandet, i annat fall utses en ny vinnare.