Rattbyggande medlem vinner påkostat moderkort i CDON:s ghettomodtävling

Bland mängder av underhållande bidrag har juryns dom nu fallit i SweClockers och CDON:s ghettomodtävling, där en påhittig medlem kammar hem ett påkostat moderkort från Asus.

I slutet av förra månaden arrangerade CDON, som likt SweClockers fyller 20 år under 2019, en tävling där medlemmarna uppmanades visa sitt bästa bidrag enligt ghettomoddningens ädla konst. Det handlar i praktiken om att skapa eller modifiera något på billigast möjliga vis med hjälp av diverse prylar som ligger och skräpar – givetvis med varierande framgång gällandes både funktion och estetik.

Kommentarstråden fylldes snabbt upp av massa härliga bilder på medlemmarnas skapelser, med en bred representation av olika användningsområden. Vi fick bland annat se hur man kan kyla en processor med hjälp av en skål med is och att ett för litet chassi inte är något hinder förutsatt att man äger en vinkelslip.

zo1BC6l.jpg
JSI6wAf.jpg

Efter en hård överläggning bland jurymedlemmarna är det Pingu_HwO som går vinnande ur striden med sin hemmabyggda ratt. Det rör sig om en ytterst välpolerad träkonstruktion som skruvats ihop med millimeterprecision.

Den fungerar otroligt dåligt, förmodligen för att kartongen är blank och har ett print med stora tomma områden plus att musen inte är den bästa. Dessutom fungerar den typ bara i Live for Speed då man måste kunna använda musen för att styra men men...

Styrningen sker via optisk avläsning på konstruktionens baksida med hjälp av en datormus som ligger mot en roterande pappskiva. Som konstruktören beskriver ovan är avläsningen helt klanderfri och fungerar utan problem med merparten av bilspelen på marknaden.

cdonasus.jpg

Tävlingsvinst

#

Vinst

Pris

1

Asus ROG STRIX Z390-F GAMING (Intel LGA 1151-2)

2 789 kr

Pingu_HwO kammar hem ett exemplar av Asus påkostade moderkort ROG Strix Z390-F Gaming med stöd för åttonde och nionde generationens Intel Core-processsorer. Ett stort grattis till vinnaren önskar vi på SweClockers!

Vinnaren kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM) och har två veckor på sig att svara på meddelandet, i annat fall utses en ny vinnare.