Rita Alienwares nästa produkt och vinn speldatorn Area-51m värd 50 000 kronor

Mycket står på spel i Alienwares nya tävling, i vilken SweClockers medlemmar får visa sin kreativa sida och utforma företagets nya produkt med chansen att vinna en bärbar speldator.

Den anrika tillverkaren Alienware är mest kända för sina högpresterande datorer i både bärbart och stationärt utförande. På senare år har företaget börjat bredda sina vyer produktmässigt och är nu i full gång med att bygga upp ett ekosystem av gamingrelaterade tillbehör med exempelvis bildskärmar, möss och tangentbord.

Nu vill Alienware få inspiration från SweClockers kreativa medlemmar och arrangerar därför en tävling där målet är att designa och ta fram ett koncept kring vad som skulle kunna bli företagets kommande produkt i deras ekosystem av datorprodukter med gamingfokus.

511nsb-o+jL._SL1070_.jpg
51RAcRjWANL._SL1010_.jpg

Area51m

Egenskap

Processor

Intel Core i9-9900K

Grafikkort

Nvidia Geforce RTX 2080 8 GB GDDR6

Minne

32 GB, 2 × 16GB, DDR4, 2 400 MHz

Lagring

2 × 512 GB PCIe NVME M.2-SSD

Övriga funktioner

Tobii Eyetracking

Skärm

17,3 tum, full HD, 144 Hz, IPS, G-SYNC

Pris

cirka 50 000 Kr

I prispotten syns inget mindre än Alienware Area51m – företagets senaste bärbara speldator i värstingklassen med ett värde på hela 50 000 kronor. Under huven återfinns bland annat Intels åttakärniga processor Core i9-9900K, Nvidias högprestande grafikkort Geforce RTX 2080 samt 32 GB primärminne.

Som grädde på moset har Alienware utformat Area51m att vara framtidssäker tack vare en design som tillåter uppgradering av komponenter – något som är ytterst ovanligt bland bärbara datorer. I praktiken innebär detta att användaren kan byta ut både processorn och grafikkortet vid ett senare tillfälle om så skulle önskas.

Så gnugga geniknölarna, ta fram din mest kreativa sida och skapa det du tror kan bli nästa produkt från Alienware!

Tävlingsregler

 • Gör en skiss på Alienwares nästa produkt i deras ekosystem. Använd valfri metod t.ex. Photoshop, CAD eller rita för hand på papper.

 • Skriv några rader och beskriv produkten.

 • Allt material måste skapas från scratch. Det är inte tillåtet att "låna" bilder eller grafik från andra.

 • Var med i tävlingen genom att lägga upp ditt bidrag i diskussionstråden till denna tävling. Det är tillåtet att lämna in flera bidrag!

 • Vinnaren utses av medlemmarna genom röstning i en separat artikel.

Tävlingen pågår till och med den 26 april. Finalisterna utses av en jury och presenteras i en ny artikel där SweClockers medlemmar får chansen att rösta fram vinnaren.

Visa tävlingsvillkor

Generella villkor

 • Alla kan delta i SweClockers tävlingar. Det enda som behövs är ett gratis medlemskap.

 • De specifika tävlingsreglerna är angivna i tävlingsartikeln. Kontakta SweClockers vid frågor eller andra funderingar.

 • Alla bidrag ska lämnas in på svenska, om ingenting annat anges.

 • Genom att skicka in ditt bidrag ger du både SweClockers (Geeks AB) obegränsat tillstånd att globalt och royaltyfritt använda, reproducera, anpassa och publicera verket.

 • SweClockers kan utan förvarning avbryta, upphäva samt redigera tävlingar och tävlingsvillkor.

Vinnare

 • Vinnare kontaktas via forumets interna system för meddelanden (PM) och har en vecka på sig att svara på meddelandet, annars utses en ny vinnare.

 • Om vinnare utses av en jury består denna av representanter från SweClockers och/eller medarrangör(er).

 • Juryns beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas.

Missbruk

SweClockers förbehåller sig rätten att diskvalificera bidrag som bryter mot reglerna eller på annat sätt inte anses hålla måttet. Fusk, sabotage, upphovsrättsbrott, osportsligt beteende och andra överträdelser kan resultera i att användarkontot stängs av. Vid grova förseelser gör vi en anmälan till användarens internetleverantör och/eller vidtar rättsliga åtgärder.

Personuppgifter

När du skickar in ditt bidrag godkänner du att SweClockers sparar dina personuppgifter i syfte att möjliggöra fysisk distribution av vinster.

Vinstskatt

Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren. Mer information finns hos Skatteverket, telefon 0771 567 567. SweClockers kan tyvärr inte svara på frågor om skatteregler.

Visa mer