Ny milstolpe för SweClockers foldinglag

SweClockers hjältar i foldinglaget passerar 200 miljoner poäng. Detta är 20 gånger mer än för bara ett drygt år sedan.

År 2007 drog SweClockers foldinglag igång på allvar. Läsare flockades till forskningsprojektet som syftar till att använda datorkraft för att bekämpa sjukdomar, och nu kan medhjälparna ståta med ett nytt rekord: 200 000 000 poäng.

I mitten av januari klättrade Folding@SweClockers till plats 30 i rankinglistan, och i dagsläget är placeringen nummer 28. Detta betyder att SweClockers medlemmar hör till de absolut bäst presterande i världen, vilket inte är en dålig bedrift för ett litet land som Sverige.

Foldinglaget kan få flera anledningar att fira inom en snar framtid. Topp 25 kan vara intagen redan om några veckor. Då har laget chansen att passera andra välkända sajter, som Xtremesystems, Engadget och Anandtech.

Folding@Home är ett forskningsprojekt vid Stanford University i USA. Syftet är att använda överbliven datorkraft för att beräkna hur proteiner viker sig (eng. fold). Med denna metod hoppas forskarna kunna hitta botemedel till allvarliga sjukdomar som Alzheimer, Parkinson och cancer. Det enda som krävs för att vara med är att ladda ned ett litet program som körs i bakgrunden.

All information om SweClockers foldinglag finns i forumet.