Killer NIC tillbaka

För ett par år sedan lanserade Bigfoot Networks ett nätverkskort för gamers. Nu är tillverkaren tillbaka med en ny produkt som är kraftfullare än någonsin.

För ungefär två och ett halvt år sedan lanserades nätverkskortet Killer NIC. Med 400 MHz processor och 64 MB minne utlovades bättre spelprestanda, lägre svarstider och mindre lagg.

Med en prislapp på runt 2 000 kronor var mottagandet svalt. De flesta moderkort kom med inbyggda kretsar för ändamålet, och separata nätverkskort från erkända tillverkare kostade endast någon hundralapp. Detta gjorde att produkten snabbt föll i glömska.

Nu är Bigfoot Networks tillbaka med en helt ny produkt: Killer Xeno. Nätverkskortet har mer minne – upp till 256 megabyte för ”Ultra”-modellen – uppdaterad processor och dessutom en inbyggd ljudkrets som hårdvaruaccelererar röstkommunikation. Det nya instickskortet ansluts dessutom via PCI Express x1.

Bland tillverkarna som börjar sälja produkter baserade på Killer Xeno syns EVGA och Alienware. Priserna hamnar på 179 USD för 256 MB och 129 USD för 128 MB.

Källa: Engadget.