Svalt intresse för Hybrid SLI

Att kombinera ett kraftfullt grafikkort med integrerad grafik blev inte så populärt som Nvidia tänkt sig. Därför skrotas delar av Hybrid SLI-tekniken.

Förra året visade AMD upp tekniken Hybrid Crossfire, som gör att ett vanligt grafikkort och en integrerat grafikdel kan samarbeta. Nvidias motsvarighet Hybrid SLI består av två separata funktioner. Den ena gör att ett diskret och en integrerat grafikdel kan samarbeta, precis som Hybrid Crossfire.

Eftersom datorentusiaster med kraftfulla grafikkort inte har någon nytta av den lilla beräkningskraften i integrerade grafikkort lanserade Nvidia funktionen Hybrid Power, den andra delen av Hybrid SLI-tekniken.

Denna strömsparfunktion utvecklades specifikt för kraftfulla, strömslukande grafikkort. Vid vanlig datoranvändning används det integrerade grafikdelen medan det vanliga grafikkortet är avstängt. När prestanda krävs tar det kraftfulla grafikkortet över.

Nu har Nvidia märkt av att intresset är svalt för tekniken, åtminstone när det gäller stationära datorer. Inget av Nvidias senaste grafikkort stödjer Hybrid Power, och framtida grafikkort kommer inte heller att göra det enligt en marknadsföringschef på företaget.

Nvidia ser fortfarande fördelar med strömsparfunktionen när det gäller bärbara datorer. För grafikkort till stationära datorer kommer Nvidia istället att försöka sänka strömförbrukningen när grafikkortet är lågt belastat, istället för att stänga av det helt.

Källa: Tech Report.