Geforce GTX 280 toppar returstatistiken

Färsk information från en fransk återförsäljare avslöjar felfrekvensen för många populära grafikkortsmodeller. Bland grafikkorten som säljs idag är det Geforce GTX 280 som ligger sämst till.

En fransk återförsäljare, som vill vara anonym, har läckt statistik om grafikkortens felfrekvenser till pressen. Informationen kommer från data insamlad mellan augusti 2008 till i början av mars i år. För att inte slumpen ska påverka för mycket är endast modeller där minst 100 exemplar sålts inkluderade i statistiken.

Resultatet avslöjar att de flesta grafikkortsmodeller har en felfrekvens kring tre procent. Nvidias före detta värstingmodell Geforce GTX 280 sticker dock ut från mängden. Där returneras nästan 10 procent av grafikkorten. Även gamla Radeon HD 3870 X2 har en hög felfrekvens på 11 procent.

Den franska återförsäljaren har även läckt information om tillverkarna. Statistiken är insamlad under samma tidsperiod men har ett större underlag på minst 500 sålda grafikkort.

Även här ligger den typisk felfrekvensen på runt tre procent. Asus, Sapphire och MSI ligger lite bättre till på cirka två procent. Point of View har ett betydligt sämre läge med över fem procent felande grafikkort.

Eftersom det handlar om osäkra uppgifter från en anonym återförsäljare och ett förhållandevis litet statistiskt underlag bör informationen tas med en nypa salt. Siffrorna ger dock en viss bild av hur felfria dagens grafikkort egentligen är.

Källa: Hardware.fr.