Fusion-io lanserar rekordsnabb SSD

Fusion-io tillkännager en ny PCI Express-ansluten SSD-enhet. Den nya lagringsenheten kommer upp i skrivhastigheter på hela 1,4 gigabyte per sekund.

De senaste månaderna har flera stora tillverkare visat upp solid state-enheter med imponerande prestanda. OCZ säljer olika modeller med intern RAID 0, som kommer upp i läs- och skrivhastigheter på hundratals megabyte per sekund. Även minnestillverkaren Micron har demonstrerat SSD-enheter som tack vare direktanslutning till PCI Express kan prestera nära en gigabyte per sekund.

Nu tillkännager Fusion-io produkten Iodrive Duo som kan slå konkurrenterna på fingrarna. Med intern RAID 0 och PCI Express 2.0 x4-gränssnitt klarar lagringsenheten av skrivhastigheter på upp till 1,4 gigabyte per sekund och läshastigheter på 1,5 gigabyte per sekund.

Andra imponerande siffror är hela 185 000 I/O-operationer per sekund. I jämförelse anger Intel att den prisade SLC-baserade modellen X25-E klarar av 35 000 IOPS.

Iodrive Duo lanseras i april med kapaciteterna 160, 320 och 640 GB. Först under den andra halvan av 2010 räknar företaget med att kliva över terabyte-gränsen. Några prisuppgifter har ännu inte avslöjats, men räkna med att få punga ut med en rejäl slant för att bli ägare till en lagringsenhet av denna kaliber.

Källa: Fusion-io.