DirectX 10 till Linux och Mac

Linux- och macanvändare kan inom en snar framtid få tillgång till DirectX 10. Mjukvaruutvecklaren CodeWeavers har stora planer för sin mjukvara som gör att spel för Windows kan köras på fler operativsystem.

Linuxanvändare har länge kunnat köra vissa Windowsprogram med hjälp av Wine, som är mjukvara för att andra operativsystem än Microsofts ska kunna köra Windowsapplikationer. Många i SweClockers Linuxforum använder Wine för att köra populära program som uTorrent och Photoshop.

Företaget CodeWeavers utvecklar en kommersiell version av Wine speciellt utvecklad för datorspel. Med CrossOver Games kan Linux- och macanvändare köra World of Warcraft, Counter-Strike och några andra populära titlar.

Nu rapporterar CodeWeavers att de börjar få fason på DirectX 9-stödet i Games, och snart är redo att börja tacklas med DirectX 10. Det kan innebära stöd för fler speltitlar.

CodeWeavers skriver på sin webbsajt att CrossOver Games specifikt utvecklas för att stödja populära spel med hög omspelbarhet, som MMORPG:s och spel från Valve. När Games får stöd för DirectX 10 kommer det bästa stödet antagligen begränsas till sådana titlar.

Källa: CodeWeavers.