Corsair avslöjar avancerat chassi och kylda minnen

Ny information detaljerar två produkter Corsair visade upp på Cebit. Det handlar om tillverkarens första chassi och en avancerad minneskylare som använder peltierelement.

Datorlåda

Tidigare denna månaden rapporterade Corsair att de tänker ge sig in i chassimarknaden. Först ut är en datorlåda för entusiaster och överklockare, vilket innebär stor volym och väl tilltagen kylning.

För kylningen har chassit en stor 140 mm-fläkt som inblås, och en 120 mm-fläkt som utsug. Som om inte det vore nog har lådan tre stycken platser för 120 mm-fläktar högst upp. Dessa är utskurna i rad och designade framförallt för montering av radiatorer till vattenkylning.

Nätaggregatet har en egen avdelning i chassit med utskurna galler, så att värme från nätdelen inte värmer upp resten av systemet. Fyra stycken hårddiskplatser för hotswapbar Serial ATA kyls aktivt.

Corsair har även jobbat på användbarhet och installation. Moderkortsplåten är utskuren på baksidan för enkel installation av processorkylare. Plåten har även flera hål för snygg kabeldragning.

Corsair förtydligar att chassit fortfarande är under utveckling och därför kan ändras innan lansering i juni. Efter dess uppskattar tillverkaren att de kommer att lansera flera chassin i olika segment.

Minneskylare

Corsair har även detaljerat sin TEC-kylare, som säljs till Dominator GT DDR3-minnena. Enligt Corsair själva är detta världens första minneskylare som använder peltierelement, vill säga eldrivna kylelement som effektivt kan flytta värme.

Peltierelement i kombination med vattenkylning var relativt populärt under början av 2000-talet, men har de senaste åren fallit i skymundan. Corsair har med sin TEC-kylare återupplivat konceptet. Kylaren monteras ovanpå kylflänsen på minnesstickorna, och kan få ner temperaturen långt under rumstemperatur.

Minneskylaren och Corsairs chassi ger ledtrådar om att tillverkaren storsatsar på vattenkylning. Förmodligen kommer fler vattenkylningsprodukter från Corsair i framtiden.