Grafikkort med Ultra Durable

För att skilja sig från mängden introducerar Gigabyte Ultra Durable-tekniken till grafikkort. Bättre överklockning och längre livslängd utlovas.

För ett par år sedan lanserade Gigabyte de första moderkorten med tekniken Ultra Durable. Det är ett samlingsnamn för moderkort som har komponenter av hög kvalitet, och även andra funktioner för att förbättra livslängden. Tredje versionen, Ultra Durable 3, introducerade exempelvis ett tjockare kopparlager i kretskortet vilket förbättrar kylningen.

Nu rapporterar Gigabyte att tekniken kommer även till grafikkort. Ultra Durable VGA bjuder på liknande funktioner som Ultra Durable 3 till moderkort. Det innebär att grafikkorten har japanska kondensatorer och högkvalitativa spolar, och dessutom det tjocka kopparlagret. Speciellt för just grafikkorten är bra grafikminne, från Samsung eller Hynix.

Enligt Gigabyte själva ska grafikkort med Ultra Durable VGA överklocka 10-30 procent högre än normala grafikkort, bland annat på grund av 5-10 procent lägre temperatur. Grafikkorten ska dessutom ha lägre strömförbrukning.

Tekniker som Ultra Durable är till viss del marknadsföring eftersom de större konkurrenterna säljer produkter med liknande komponenter. Moderkorten med Ultra Durable 3 har dock visat sig överklocka riktigt bra. Om grafikkorten kan visa upp liknande resultat återstår att se.