Undvik att bli blåst på nätet

Att handla på internet är en självklarhet för de flesta datorentusiaster. Det finns dock gott om exempel där kunder har råkat illa ut. SweClockers har talat med Konsumentverket om säker e-handel.

Innan du handlar på nätet är det en god vana att kontrollera butiken noggrant. Det finns flera mycket enkla knep att ta till för att reda ut alla frågetecken. Här är några av dem.

Låga priser

Var alltid misstänksam mot extremt bra erbjudanden. Är någonting för bra för att vara sant, är det oftast det. Använd prisjämförelsesajter för att jämföra mot andra, välkända, butiker.

Sök på nätet

På internet finns flera mycket användbara webbplatser där användare kan diskutera butiker. SweClockers forum, Prisjakt och Pricerunner är bra källor. Läs vad andra skriver om företaget.

Kontrollera företaget

Ta reda på fakta. Kontrollera att butiken skriver ut adressuppgifter, telefonnummer och kontaktpersoner. Testa att ringa kundtjänst och fråga nyfiket om verksamheten. Hur länge har de funnits? Vem äger butiken? Hur många är anställda?

Kortköp

Undvik att betala i förskott om du inte är absolut säker på att butiken är legitim. Var också försiktig med att lämna ut kortnummer, särskilt kontrollsiffrorna (CVC). Skicka aldrig kortnummer på andra sätt än ett signerat formulär. Skapa allra helst ett temporärt internetkort för överföringen om din bank erbjuder den tjänsten.

Svarta listor

Kontrollera om butiken är svartlistad hos Svensk handel eller har klagomål hos Allmänna reklamationsnämnden.

Certifieringar

Många seriösa e-handlare är certifierade med Trygg e-handel eller är medlemmar i Svensk distanshandel. Detta ger en viss garanti om att en fristående organisation bevakar verksamheten löpande.

Sist men inte minst ...

Använd sunt förnuft. Det går att upptäcka de flesta blåsningar genom att tänka kritiskt. Lita inte på anonyma debattinlägg utan kontrollera alla uppgifter själv.