Thermaltake visar upp udda chassi

Inför Thermaltakes 10-årsjubileum visar tillverkaren upp vad som antagligen är världens första datorlåda efter nybrutal design.

Det är med viss ironi som KTH:s arkitekturskola i Stockholm ofta vinner priset för Sveriges fulaste byggnad. Huset är designat efter brutalismen, en arkitekturtrend som härstammar från 50-talets England där rå design och funktionella detaljer är en del av utseendet.

Nu firar Thermaltake 10-årsjubileum och visar på Cebit upp ett chassi inspirerat av dessa byggnader. Chassit heter Level 10, och består av separata utrymmen för varje datorkomponent. Lådan har ett rum för nätaggregatet, sex separata rum för hårddiskar och en stor avdelning för moderkortet.

Thermaltake är hemlighetsfulla om chassits kylning, men på bilderna ser det ut som att endast en 120 mm-fläkt används. Tillverkaren lovar dock mer detaljer på Computexmässan i juni.

Thermaltake är inte den enda chassitillverkaren som firat årsjubileum med nya designer. Lian Li släppte för några år sedan ett den snäckformade datorlådan PC-777.

Källa: Techpowerup.