Gigabyte visar upp Core i5-moderkort

Taiwanesiska Gigabyte visar upp ytterligare ett kommande P55-moderkort på Cebit. Moderkortet stödjer både SLI och Crossfire – men saknar ändå vissa funktioner från värstingmodellerna.

Moderkortet heter Gigabyte GA-IBP och kommer att konkurrera mot Asus, MSI och andra tillverkare i det övre mellansegmentet. Till skillnad från X58-moderkorten ser GA-IBP ut som ett relativt normalt entusiastmoderkort, med tre PCI Express-platser i fullängd och fyra minnesplatser.

Intressant nog har inte GA-IBP Gigabytes funktion Ultra Durable 3, utan moderkortet bjuder endast på version 2 av tekniken. Det innebär att moderkortet saknar det kopparlager som kan kyla ner strömregleringen, vilket visat sig påverka överklockningen mycket positivt. Om Gigabyte kommer att lansera P55-moderkort med UD3 är ännu inte känt.

Andra funktioner på GA-IBP är sex stycken Serial ATA-portar, två vanliga PCI-platser, två PCI Express x1 och ett dussintal USB 2.0-portar. Moderkortet har även två gigabitethernet och ett flerkanaligt ljudkort som stödjer HDCP.

Gigabyte GA-IBP för sockel 1156 lanseras det tredje kvartalet, samtidigt som Core i5. Några prisuppgifter är ännu inte kända.

Källa: PCGameHardware.