Försäljningen av gaminghårdvara väntas öka

Trots sjunkande försäljning i nästan samtliga marknader och recessionsvarningar från flera länder är det en bransch som trotsar trenden – försäljningen av gaminghårdvara.

Enligt marknadsanalysfirman Jon Peddie Research kommer försäljningen av hårdvara för datorspel att öka i år, framförallt i det tredje och fjärde kvartalet. Dessa kvartal brukar hårdvaruförsäljningen se ett uppsving, men det är inte bara av historiska anledningar som Jon Peddie gör bedömningen.

Både AMD och Nvidia kommer att släppa nya grafikkort i år. Grafikprocessorer tillverkade i 40 nanometer förutspås ge ett ordentligt prestandauppsving som gör många konsumenter sugna på att uppgradera. Analysfirman tror även att många konsumenter börjar tröttna på lågkonjunkturen, vilket kan göra att plånboken öppnas trots den ekonomiska osäkerheten.

På längre sikt beräknas denna marknad växa från 20 miljarder dollar under 2008 till 34 miljarder dollar år 2012. Marknadsanalysfirman förutspår även att vanlig hårdvara kommer att se ökad försäljning.

Källa: Tech Report.