The Foundry Company nu redo

AMD rapporterar att de är redo att starta upp det nya företaget The Foundry Company. Alla administrativa teknikaliteter är nu slutförda.

Under slutet av 2008 rapporterade AMD att företaget kommer att delas i två delar. AMD kommer att fortsätta med utveckling av processorer. Den faktiska kretstillverkningen läggs dock över på ett nytt företag som heter The Foundry Company.

The Foundry Company kommer att konkurrera mot liknande företag som TSMC, som också tillverkar kretsar åt andra företag. TFC kan tillverka hårdvara åt alla företag som inte har egna fabriker. Industrianalytiker tror att Broadcom och Qualcomm kan vara potentiella kunder. Till och med AMD:s konkurrent Nvidia kan vara intresserad.

Inte helt oväntat har AMD haft många problem att lösa för att göra The Foundry Company möjligt. Intel har bråkat om licenser, och för att över huvud taget ha råd att driva företaget har AMD samarbetat med investerare från Förenade arabemiraten.

AMD:s aktieägare har idag gått med på en transaktion som innebär att dessa investeringsbolag får köpa aktier i företaget. Det innebär att all administration som krävs för att starta upp det nya företaget är slutförda.

Källa: AMD.