Intel sparar in på Developer Forum

Tre gånger per år håller Intel i mässan Intel Developer Forum, där den stora processortillverkaren visar upp all ny teknik. Nu ställer Intel in en av mässorna.

Hårdvaruentusiaster intresserade av vad Intel sysslar med lär inte ha undgått Intel Developer Forum. De senaste gångerna mässan har hållits har Intel presenterat smaskig information om kommande processorer och andra produkter. Under tidigare mässor har Intel presenterat viktiga tekniker som Core 2, Nehalem och de nya solid state-enheterna.

Nu rapporterar Digitimes att Intel ställer in vinterns utgåva av konferensen. IDF Taiwan 2009 var ursprungligen planerad att hållas i november, men nu skrotas evenemanget helt och hållet. Intel kommer även att förkorta vårens utgåva av konferensen från två till en dag. IDF Beijing 2009 hålls i april.

Enligt Digitimes är mässan inställd som en del av Intels nedskärningar, för att spara in på utgifterna under den rådande ekonomiska krisen. En annan möjlig förklaring är att Intel skjutit upp flera processorserier till 2010, och därför inte har så mycket nytt att visa upp i november.

Höstens IDF, som hålls i San Fransisco, kommer dock att hållas som vanligt. Det är väntat att Intel kommer att presentera nya Nehalemprocessorer och även modernare solid state-enheter. IDF San Fransisco hålls i september.

Källa: Digitimes.