Zeptos försäljning kraschlandar

Den danska datortillverkaren Zepto Computers redovisar oroande låga siffror för 2008. Samtidigt framkommer uppgifter om att tillverkaren lägger ned i 14 länder och att 25 procent av de anställda sägs upp.

För bara några dagar sedan redovisade Zepto Computers de ekonomiska siffrorna för 2008. Istället för den förutspådda omsättningen på cirka 400 miljoner kronor rörde det sig i verkligheten endast om 250 miljoner kronor. Detta resulterar i en förlust på 25 miljoner kronor.

Svensken Martin Baaz-Lindquist som tidigare ägde den svenska delen av Zepto kommenterar rapporten:

Jag visste att de skulle göra dåligt resultat, men det här är ett underskott de inte fixar. De har inte den likviditeten.

Samtidigt rapporterar IT24 om att Zepto kommer att hårdbanta i organisationen. Verksamheten i 14 länder läggs ned helt, och 25 procent av personalen sägs upp. Försäljningschefen Thomas Strauss tror på fortsatt dystra tider för den danska datortillverkaren.

Det ser inte bättre ut 2009. Vi tror tvärtom att det blir sämre, och det är därför vi har lagt om affärerna. Vi jobbar annorlunda och kommer att kunna erbjuda färdigkonfigurerade datorer. Det gör det lättare för kunderna.

Källa: IT24