Slimmade bärbara datorer från Dell

På CES-mässan i Las Vegas visar Dell upp två nya bärbara datorer. Det handlar om netbooken Inspiron Mini 10 och Macbook Air-utmanaren Adamo.

Dell Adamo

Nykomlingen Adamo framhålls som Dells svar på den tunna Macbook Air. Än så länge är specifikationerna hemliga, men det handlar förmodligen om en energisnål variant av Intel Core 2 Duo under skalet.

Bilderna avslöjar dock ett aluminiumskal med två USB-portar, en eSATA-kontakt och vad som ser ut att vara en Displayport-anslutning.

Mer information om Dell Adamo förväntas inom kort. Den nya modellen lanseras redan under våren.

Dell Inspiron Mini 10

Dell utökar sortimentet netbooks med en storebror till Inspiron Mini 9. Tillskottet är väl utrustat med bland annat GPS, 3G-modem, TV-mottagare och pekplatta med multi-touch-funktion.

Processorn är en Intel Atom Z530 med klockfrekvensen 1,6 GHz. Precis som namnet antyder är datorn utrustad med en 10"-skärm som klarar av att visa upplösningen 720p (1280 x 720 pixlar). Detta är mer än vad konkurrerande modeller i samma storlek mäktar med.

Nya Inspiron 10 kommer i flera färger och ska vara fullt konfigurerbar via Dells webbutik. För närvarande är både pris och lanseringsdatum okänt.

Källa: Anandtech, Engadget.