Bättre prestanda med Windows 7

Trots att Windows 7 fortfarande är i betastadiet har operativsystemet bättre prestanda än både Vista och XP. Det visar nya tester som publicerats.

ZDNet har testat en beta av Windows 7 i runt tjugo tester. Testerna inkluderar framförallt olika former av filkopiering och nätverksöverföring. Andra tester inkluderar installation av program, komprimering av filer och öppning av filer.

Resultatet är att Windows 7-betan vinner i princip samtliga tester. På en dator med en Phenom 9700 så får det nya operativsystemet bäst resultat i 22/23 tester. Windows Vista är dock snabbare på att installera Office 2007.

Även på en långsammare dator med Pentium Dual Core och 1 GB minne är Windows 7 snabbare än XP och Vista. Betan kammar hem 21/23 tester. XP vinner dock testet ”flytta 100 MB filer” och Vista vinner testet ”flytta 2,5 GB filer under belastning”.

Dessvärre har inte ZDNet publicerat resultaten av prestandatesterna, utan endast en rangordning. Det är därför okänt hur mycket snabbare Windows 7 är relativt Microsofts andra två operativsystem.

Windows 7 lanseras senare i år.

Källa: ZDnet.