AMD och Nvidia optimerar för Far Cry 2

Den populära spelserien Far Cry har fått en efterlängtad uppföljare. För att bättra på spelupplevelsen har både AMD och Nvidia släppt nya drivrutiner.

Först ut är AMD som har släppt en "hotfix" specifikt för spelet Far Cry 2. Med de uppdaterade drivrutinerna kan användare njuta av upp till 80 procent bättre prestanda, både i DirectX 9- och 10-läge. AMD rekommenderar därför uppdateringen till alla Radeon-ägare som är klickar loss i det nya spelet.

Även Nvidia passar på att släppa mjukvara för att förbättra prestanda i Far Cry 2. Drivrutinen har versionsnumret 180.42 och stödjer Geforce 8800-, 9- samt 200-serierna. Även i detta fall handlar det om en rekommenderad installation, trots att drivrutinerna är fortfarande är i betastadiet.

Geforce 180.42 bjuder också på andra nyheter. Bland annat ges stöd för SLI till Intels styrkrets X58. När Core i7 lanseras i november är därmed Geforce-ägare förberedda för den nya plattformen.

Nvidia har länge arbetat på drivrutin 180, som annars är känd som Big Bang II. Versionen klarar bland annat av att använda flera skärmar i SLI-läge. Det är ännu inte känt när den slutgiltiga versionen av mjukvaran lanseras. Nyfikna användare har dock möjligheten att experimentera med den första officiella betaversionen.

Geforce 180.42 är tillgänglig på Nvidias webbplats. AMD:s hotfix för Catalyst 8.10 är redo på företagets supportsida.