Nytt entusiastmoderkort från Gigabyte för Core i7

Ett fotografi avslöjar ett nytt moderkort från Gigabyte för kommande Intel Core i7. Den nya modellen riktar sig till vanliga datorentusiaster, och kommer därför att vara billigare än de mest extrema varianterna.

De senaste månaderna har en strid ström moderkort för Intels kommande processor Core i7 presenterats på webben. Gigabytes första modell kallas för X58 Extreme, och riktas precis som namnet antyder till extrema överklockare.

Avancerade kylningsmöjligheter betyder att X58 Extreme kommer att kosta en hel del. Gigabyte inser att det inte bara är poängstinna överklockare som är på jakt efter Nehalem, utan också mer sparsmakade entusiaster.

Det nya moderkortet EX58-UD5 är allt annat än budget, trots att modellen placeras i en lägre prisklass än X58 Extreme. Moderkortet bjuder bland annat på tre stycken PCI Express i fullängd, kylning med värmeledningsrör, tio stycken Serial ATA samt dubbla gigabit-nätverk.

Modellen använder också Gigabytes teknik Ultra Durable 3, vilket innebär japanska kvalitetskondensatorer samt ett extra tjockt lager koppar. Det sistnämnda kretskortslagret är till för att sänka temperaturerna och därigenom förlänga livstiden för komponenterna.

Priset är ännu inte skrivet i sten, men uppskattas hamna på cirka 3 000 kronor inklusive moms. Intel Core i7 och tillhörande moderkort lanseras i november.

Källa: Xfastest.