"Windowsdatorer mer prisvärda än Mac"

Apple lanserade nyligen uppdaterade Mac-datorer. Microsoft svarar med en kampanj som påstår att den traditionella PC:n är mer prisvärd.

I veckan har Apple släppt nya bärbara datorer, bland annat en Macbook som är mycket snarlik den betydligt högre prissatta Pro-serien. Datorerna är utrustade med Core 2 Duo-processorer från Intel samt den alldeles färska styrkretsen Geforce 9400M från Nvidia.

Microsoft kontrar genom att försvara den traditionella persondatorn, som enligt mjukvarujätten innehåller operativsystemet Windows. Kampanjen gör gällande att PC:n fortfarande är det mest prisvärda alternativet.

After the Mac Refresh ... PCs are STILL a better value.

För att bevisa poängen har Microsoft skapat ett stort färgglatt diagram som visar hur dyra Apples datorer är i jämförelse med en vanlig PC. Under banderollen "PC:n fortfarande mest prisvärd" jämför Microsoft de nya Mac-datorerna med ett likvärdigt eller bättre datorsystem – som kostar betydligt mindre.

Diagrammet ställer den nya Macbook Pro mot Dell XPS M1530. Datorn från Dell har mer minne, större hårddisk och separat grafikkort men är ändå hela 550 dollar billigare. Microsoft gör liknande jämförelser med flera andra Mac-datorer och vanligt förekommande modeller från Dell och HP. Inte helt överraskande vinner PC:n även i dessa scenarion (PDF).

Källa: Seattle Tech.