Steelseries utvecklar tillbehör för World of Warcraft

Gamingspecialisten Steelseries utvecklar en mus och ett tangentbord för det populära onlinespelet World of Warcraft.

För riktigt inbitna World of Warcraft-spelare har Steelseries tagit fram en ny serie tillbehör som helt anpassats för Blizzards populära fantasyvärld. Det handlar om en ny mus och ett nytt tangentbord med specialanpassade funktioner för spelet.

Musen går under namnet World of Warcraft MMO Gaming Mouse och har 15 stycken fullt programmerbara knappar. I den medföljande mjukvaran finns 130 fördefinierade kommandon som kan vara till hjälp i pressade situationer. Användaren kan dessutom själv definiera egna makrofunktioner med upp till 160 tecken.

På musens rygg finns tre stycken lysdioder som även de är fullt styrbara via den medföljande mjukvaran. Steelseries skryter med att det finns 16 miljoner olika upplysningsmöjligheter via de tre lysdioderna.

Tangentbordet Wrath of the Lich King Zboard säljs enbart i en begränsad upplaga, exakt hur många exemplar det handlar om är dock oklart. Inbyggt i tangentbordet finns en USB-hubb där användaren kan installera egna tillbehör, exempelvis en mus eller ett USB-minne.

På den högra sidan av tangentbordet där siffertangenterna vanligtvis sitter är det möjligt att montera en specialframtagen tangentsats för World of Warcraft. Med hjälp av denna kan användaren definiera egna tangentbordskombinationer vilket sägs underlätta spelandet. Ytterligare en fördel enligt tillverkaren är att tangentbordet skall klara sju stycken simultant nedtryckta tangenter.

Priset för World of Warcraft MMO Gaming Mouse är satt till 90 euro, och Wrath of the Lich King Zboard beräknas kosta 65 euro.

Källa: TCMagazine.