HTPC-tävlingen avgjord

Efter att en mängd mycket kreativa designer strömmat in tog det ett litet tag att sortera ut de allra bästa bidragen. Tre talangfulla medlemmar kan kamma hem påkostade priser från chassitillverkaren Moneual.

SweClockers medlemmar fick möjligheten att tävla om några av de mest påkostade datorlådorna på marknaden, nämligen från nykomlingen Moneual. Precis som vanligt handlade det om att svara på ett gäng enkla frågor och utmärka sig genom att briljera i en utslagsfråga.

Frågorna innehöll inga konstigheter. Moneual har tillverkat HTPC-lådor åt Zalman och blev omnämnda av självaste Bill Gates i öppningstalet för datormässan CES. Modellen Moneual 972 har som alla trogna läsare vet om mottagit en utmärkelse i SweClockers recension.

Det sista momentet var desto klurigare. Här var uppdraget att ta fram ett förslag på drömmarnas HTPC, och ta ut svängarna ordentligt.

Tredje pris

Går till ingen mindre än ”Belmor” som med en god portion kreativitet och lekfullhet vill ha en mediadator som smälter in i vardagsrummet. Passiv kylning och en mängd anslutningar är givetvis en självklarhet. Det fina bidraget belönas med en liten och kompakt Moneual 301.

Chassiet är lackerat i en grön nyans med ett vitt blommönster som ringlar sig ut över toppen på lådan men ska kunna levereras med olika kulörer och mönster. Tanken är att chassiet ska bli en ny inredningsdetalj i vardagsrummet som hängs upp på väggen där den skrymmande videomöbeln tidigare stått.

Andra pris

Silvermedaljen kan användaren "Artifaction" inom kort hämta ut på det lokala postkontoret. Den mycket stilfulla designen belönas med en Moneual 832. Kommentarer överflödiga!

I våra hem är idag teven vardagsrummets centrum och att inte låta dess kringutrustning följa designen anser jag vara en skam, varför behöva ha en bänk stående bara för att ha någonstans att ställa sin HTPC på när teven ska upp på väggen?

Första pris

Sist men inte minst är det dags att kora förstapristagaren som med en funktionell design visar att framtidens mediadatorer handlar om att kombinera en mängd funktioner i en och samma enhet. Vi bugar och bockar, och skickar en Moneual 972 med sjutums pekskärm till "guranolofsson".

Mediecenter gör att man kan samla alla sina digitala medier i en apparat och på så vis slippa ha en massa lådor. Dvs ersätta digitalboxen, dvd-spelaren, tv-spelet osv. Det är skitsmart, man behöver bara ha ett mediecenter, en förstärkare samt en bildskärm (TV/projje), sen är det klart. Mitt förslag är att bygga in en effektförstärkare i chassiet. Förförstärkare har man ju redan i form utav ljudkortet.

SweClockers redaktion vill passa på att gratulera vinnarna. För alla som inte lyckades kamma hem någon vinst i denna omgång kan vi meddela att nya tävlingar drar igång inom en snar framtid.

SweClockers tävlingar pågår vanligtvis i två veckor och finns alltid tillgängliga på en egen flik längst upp till höger på webbplatsen. Vinnarna (utses av tillverkaren) kontaktas via forumets interna system för meddelanden (PM). De vinnande medlemmarna har en vecka på sig att svara på meddelandet, annars utses nya vinnare. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.